×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-08
Starpvalstu skolotāju tikšanās Siguldas pilsētas vidusskolā

Siguldas pilsētas vidusskolā no 29.februāra līdz 4.martam projekta „Erasmus+” ietvaros notika starpvalstu skolotāju tikšanās.

Siguldā ieradās Vācijas, Rumānijas, Francijas un Ziemeļīrijas pedagogi, lai pārrunātu projektā „M.E.A.L.” paveikto – prezentētu izdoto recepšu grāmatu ar visu dalībvalstu tradicionālajām receptēm piecās valodās, kā arī lai vienotos par tālākajiem uzdevumiem līdz nākamajai starpvalstu tikšanās reizei Parīzē 2017.gada februārī. Parīzē projekta rezultāti visām dalībvalstīm būs jāprezentē lielajā lauksaimniecības izstādē.

Viesojoties Siguldā, skolotāji iepazinās ar Siguldas pilsētas vidusskolu un kopā ar projektā iesaistītajiem skolēniem ar taustes un garšas palīdzību centās uzminēt Latvijas garšas.

Interesanta izvērtās cepumu tortes gatavošana kopā ar skolēniem, kā arī viesus iepriecināja frikadeļu zupas un rabarberu plātsmaizes gatavošana viesnīcā „Sigulda” galvenā šefpavāra vadībā.

Liela jautrība izvērsās danču vakarā, kur viesi vēroja deju kolektīva „Vizbulīte” 3.klašu un 7.–9. klašu grupas koncertu. Ar lielu aizrautību viesi laidās dejā ar vecāko klašu bērniem un skolotājas Indras Ozoliņas vadībā iemācījās latviešu tautas deju „Plaukstiņpolku”.

Apmeklējām Vidzemes lielāko dārzniecību „Kliģēni”, Cēsīs, kur saimnieks Aleksandrs Raubiško aizrautīgi pastāstīja par tomātu un gurķu audzēšanu Latvijā. Viesus iepazīstinājām arī ar Siguldas un Cēsu ievērojamākajiem tūrisma objektiem.

Viesojāmies Siguldas novada Domē pie priekšsēdētāja vietnieces izglītības, kultūras un sporta jautājumos Līgas Sausiņas, kas sniedza informāciju par Siguldas novadu un turpmāko attīstību.

Skolotāji uzslavēja mūsu skolas skolēnu angļu valodas zināšanas, skolas IT nodrošinājumu, kā arī pilsētas skaistumu, viesmīlību, laipnību, azartiskumu. Mājup viesi devās ar vēlmi atgriezties Latvijā.

Nākamajā mācību gadā uzņemsim Francijas un Vācijas skolēnu grupas, bet paši jau ceļā posīsimies maijā – uz Vācijas pilsētu Tubingenu.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas vidusskolas pedagogi
Vineta Inberga un Ieva Gaile

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi