×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-31
Siguldieši uzvar reģionālajā Skatuves runas konkursā

Jūrmalas teātrī 23.martā notika Pierīgas reģionālais Skatuves runas konkurss, kas jau tradicionāli ir secīgs turpinājums starpnovadu – Siguldas un Garkalnes – konkursam, pēc kura uz nākamo jeb II kārtu saskaņā ar nolikumu un žūrijas vērtējumu tiek izvirzīti dažādu vecumu skolēni, sākot no 1. līdz 12.klasei. Šogad Siguldas Valsts ģimnāziju konkursā pārstāvēja un visaugstāko novērtējumu ieguva Katrīna Taupmane (7.c klase, skolotāja Iveta Celmiņa), Teodors Kerimovs (12.a klase, skolotāja Ilze Zīriņa-Eglīte) un Nauris Juris Deksnis (12.b klase, skolotāja Inta Janule).

Skatuves runas konkurss ir iespēja skolēniem apliecināt savas publiskās uzstāšanās prasmes, runājot divus literārus darbus vai to fragmentus – dzeju un prozu. Konkursa žūrijā ir teātra mākslas profesionāļi, Jūrmalā tie bija Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis, Dace Kalēja, Jūrmalas teātra pārstāve, un Dace Jurka, režisore un Valsts izglītības satura centra pārstāve. Vērtēšanā tiek ņemti vērā šādi kritēriji: domas atklāsme, spilgtu priekšstatu gleznu esamība un atklāsme klausītājam, kontakts ar klausītāju, dikcija un artikulācija, repertuāra atbilstība runātāja vecumam, individualitātei, runas konkrētība, vienkāršība, prezentācijas prasmes un kopējais tēls. Taču, īsāk sakot, runātāja uzdevums ir būt interesantam un pārliecinošam, nevis spēlējot mākslīgu teātri ar runāto tekstu un mākslotiem žestiem, bet pēc iespējas patiesāk un dabiskāk iejūtoties tajā.

Siguldas Valsts ģimnāzijas pārstāvji bija izvēlējušies ļoti interesatus un dažādus tekstus. Katrīna, konkurējot 7.–9. klašu grupā, runāja I.Ziedoņa dzejoli „Ļaujiet man vienam būt” un M.Cielēnas literāro pasaku „Pasaka par Skrursteņslauķi, Eņģelīti un Debesīm”, atklājot labestīgumu un mīļumu gan autores tekstā, gan savā sniegumā. Abi puiši startēja 10.–12.klašu grupā.  Teodors bija izvēlējies ļoti atšķirīgu materiālu – filozofisku I.Ziedoņa dzejprozu „Es izlūdzos vienu brīdi miera”, apliecinot, ka arī viņam ir vajadzīgi brīži, kuros stiprināt savu garīgo „es”, un K.Elsberga mūsdienīgi ironisku dzejoli, kas tik ļoti, šķiet, atbilda paša runātāja būtībai. Nauris Juris pārsteidza visus ar paša dzeju, atklājot savu jaunības trauksmi, enerģiju un ideālus, un M.Ķempes miniatūru „Gliemežnīca”, kurā viņam izdevās atspoguļot pretstatus starp jūtīgu un skarbi vienaldzīgu pasaules uztveri.

Konkurss bija ļoti interesants, un tā kopējais līmenis augsts, to atzina arī esksperti – žūrija, jo savstarpēji sacentās paši labākie no dažādiem novadiem. Konkursa noslēgumā, kad tika apbalvoti dalībnieki, visi trīs Siguldas Valsts ģimnāzijas pārstāvji katrs savā vecumā grupā ieguva augstāko vērtējumu – 1.pakāpes diplomus. Aktieris Jānis Skanis īpaši uzslavēja abu puišu pārliecinošos priekšnesumus, dabiskumu, enerģiskumu un dedzīgumu, kas, klausoties viņos, nevienam  neļāva palikt vienaldzīgam.

Prieks par mūsu jauniešu augsto sasniegumu un paldies arī viņu skolotājām par palīdzību sagatavošanā konkursam!

Informāciju sagatavoja:
Inta Janule
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi