×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-07
Bibliotēku nedēļa Siguldas novada bibliotēkā

Siguldas novada bibliotēka kā ik gadu, aprīlī dzīvo Bibliotēku nedēļas zīmē. Tā ir nedēļa, kad vēl jo vairāk tiek uzsvērta bibliotēkas nozīme sabiedrības kultūras un izglītošanās jomā. Tā ir nedēļa, kad bibliotēku darbinieki veic kopsavilkumu par padarīto un ieskicē aktualitātes nākotnei.

Šogad Bibliotēku nedēļas laikā esam sarūpējuši gan ko lasīt, redzēt un dzirdēt, gan mācīties maziem un lieliem – visai ģimenei. 2.aprīlī – Starptautiskajā bērnu grāmatu dienā, kas ir arī dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena dzimšanas diena, Bērnu literatūras nodaļā tika atklāta jaunieguvumu izstāde „Iepazīsties! Jaunākās grāmatas mūsu bibliotēkā!”

No 7. līdz 23.aprīlim Bērnu literatūras nodaļa savus apmeklētājus aicina iesaistīties lasītveicināšanas akcijā „Izveido savu „Grāmatu Top 5!””, kas norisināsies jau sesto reizi. Akcijas mērķis – izzināt tieši mūsu bibliotēkas apmeklētāju lasīšanas gaumi, lai veidotu vēl kvalitatīvāku un lasītāju pieprasījumam atbilstošāku bērnu literatūras krājumu.

No 11.aprīļa Siguldas pirmskolu audzēkņi aicināti uz bibliotekārajām stundām iepazīties ar bibliotēkas sniegtajām iespējām. Šī gada tēma saistīta ar jaunizveidotā izstāžu cikla „Iepazīsimies ar latviešu bērnu grāmatu ilustrāciju meistariem” aktualitātēm, lai mazie bibliotēkas apmeklētāji izprastu, ka grāmatu plauktos atrodamās bagātības ir daudzu cilvēku (rakstnieku, mākslinieku, tulkotāju u.c.) kopdarbs.

16.aprīlī no plkst.11.00 rīkosim akciju „Atved savu bērnu uz bibliotēku!” – iepazīstināsim mazos bērnus ar grāmatu pasauli bibliotēkā, lasīsim un klausīsimies, rotaļāsimies un zīmēsim, būs arī pārsteigumi – kā jau svētkos. Uz šo akciju īpaši aicinām pirmsskolas vecuma bērnus kopā ar vecākiem, īpaši tos, kuri neapmeklē pirmsskolas iestādi.

Visas dienas garumā – atvērto durvju diena, orientēšanās spēle bibliotēkā, mīklu minēšana, galda spēļu spēlēšana ģimenēm, radošās aktivitātes.

18.aprīlī plkst.15.10 sarunu ciklā „Arī viņi lasa!” aicinām uz interesantu tikšanos ar siguldieti, zīmola „Drawies” radītāju Ievu Pastari. Tikšanās reizē Ieva iepazīstinās ar sevi, savu profesiju, un kopā ar pasākuma apmeklētājiem lasīs savas iecienītās bērnu grāmatas fragmentu. Cikla mērķis – lasītveicināšana, saruna par profesiju, ieraudzīt viesu cilvēcību un radošās aktivitātes.

21.aprīlī plkst.17.00 notiks logopēdes un sociālās pedagoģes Irēnas Hadaņonokas-Tjarves lekcija „Kā raisās valodiņa”. Tiks sniegti padomi vecākiem un pedagogiem par bērnu valodas attīstības īpatnībām.

Bibliotēku nedēļu noslēgsim 23.aprīlī – Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienā, kad godināsim čaklākos lasītājus, būs pārsteigumi arī pirmajiem apmeklētājiem – sarkana roze un grāmata. 1996.gadā UNESCO 23.aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Tā ir Svētā Jura diena. Saskaņā ar kataloniešu leģendu Svētais Juris, cīnīdamies ar tumsonības un māņticības pūķi, izglāba princesi. Vietā, kur ievainotā pūķa asinis skārušas zemi, uzplaukusi sārta roze. Tāpēc arī radusies tradīcija Svētā Jura dienā dāvināt rozes un grāmatas. Saistībā ar šo skaisto leģendu un Pasaules grāmatu un autortiesību dienu Latvijas bibliotēkās radās tradīcija organizēt Bibliotēku nedēļu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi