×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-18
Siguldas Valdorfa bērnudārzā noslēdzas EBD projekta aktivitātes

Noslēgumam tuvojas programmas ERASMUS+ projekta „EBD Siguldas Valdorfa bērnudārzā 2” (Nr.2014-3-LV02-KA105-000492) aktivitātes biedrībā „Siguldas Alternatīvā izglītība”, kurā 12 mēnešu garumā darbojās divi Eiropas brīvprātīgā darba (turpmāk – EBD) jaunieši – Alina Mohorea no Rumānijas un Joao Cruz no Portugāles.

Projekta laikā jaunieši iepazina alternatīvās pirmsskolas izglītības un veselīga dzīvesveida praksi, darbojoties Siguldas Valdorfa bērnudārzā. Alina un Joao palīdzēja bērnudārza pedagogiem viņu ikdienas darbā – pieskatīja un vēroja bērnus brīvajā spēlē, asistēja nodarbību un ēdienreižu laikā, iekārtoja un rotāja bērnudārza telpas, kopā ar bērniem piedalījās āra pastaigās vai darbojās bērnudārza pagalmā, kur ierīkota Fiziskās attīstības trase. Abi brīvprātīgie ar prieku mācījās latviešu valodu, dziedāja tautasdziesmas, klausījās pasakas, kopā ar bērniem, viņu brāļiem, māsām un vecākiem svinēja latviešu gadskārtu svētkus – Lieldienas, Jāņus, Miķeļus, Mārtiņus, Ziemassvētkus un Meteņus. Tāpat jaunieši aktīvi iesaistījās arī biedrības organizētajos pasākumos – labdarības tirdziņos un talkās, radošajās darbnīcās, lekcijās un semināros par valdorfpedagoģiju.

Atbilstoši projekta pamattēmai (radošums un kultūra), EBD jaunieši projekta laikā īstenoja arī savas radošās idejas. Ar pedagogu un projekta personāla atbalstu bērnudārzā viņi rīkoja dažādus pasākumus un fotoizstādes, kopā ar bērniem mācījās darināt izstrādājumus no māla, koka, salmiem un citiem dabas materiāliem.

Viens no spilgtākajiem notikumiem Siguldas pilsētas dzīvē bija Alinas un Joao organizētais velobrauciens „SkirtBike Sigulda” 2015.gada augustā. Tā bija jautra, krāsaina un ģimeniska velo parāde pilsētas ielās, kas noslēdzās ar pasākuma dalībnieku fotosesiju un pikniku Siguldas Valdorfa bērnudārza pagalmā. Īpaši šim notikumam jaunieši izvietoja plakātus Siguldas pilsētā, kā arī radīja informācijas vietni.

2015.gada oktobrī biedrības „Siguldas Alternatīvā izglītība” biedriem un bērnudārza vecākiem brīvprātīgie noorganizēja Rumānijas – Portugāles kultūras vakaru, kurā rādīja savu valstu prezentācijas, dziesmas un dejas, kā arī piedāvāja degustācijai rumāņu un portugāļu nacionālos ēdienus un dzērienus. Savukārt 2016.gada februārī Jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” Alina un Joao Siguldas novada jauniešiem pastāstīja par savu valstu vēsturi un kultūras tradīcijām, kā arīdalījās pieredzē par Latvijā pavadīto laiku un savu brīvprātīgo darbu Siguldas Valdorfa bērnudārzā.

EBD noslēgumā (2016.gada martā) jaunieši sagādāja patīkamus un neaizmirstamus mirkļus visiem projekta dalībniekiem. Mazie „valdorfēni” ar vecākiem un audzinātājām devās jauniešu organizētajā ekskursijā uz lauku sētu „Zaķīši” Amatas novadā un kopīgi noskatījās Joao Cruz visa gada garumā veidoto videofilmu par bērnudārzu. Jāatzīmē, ka Joao sava EBD laikā dokumentēja visus Siguldas Valdorfa bērnudārza pasākumus un viņa fotogrāfijas aplūkojamas mājas lapas sadaļā „Galerija”.

Gads aizritēja saturīgi, izglītojoši un radoši. Brīvprātīgie jaunieši guva jaunu dzīves pieredzi, izzināja valdorfpedagoģijas principus un attīstīja prasmes darbā ar bērniem, mācījās organizēt savu ikdienu svešā valstī un sabiedrībā, veidoja kontaktus, praktizēja angļu valodu un apguva latviešu valodu, attīstīja pašiniciatīvu, uzņēmību un citas savā turpmākajā dzīvē noderīgas kompetences. Jauniešu atmiņas ar fotogrāfijām par Latvijā pavadīto laiku apkopotas blogā.

Projekts tiek īstenots laikā no 2015.gada 2.marta līdz 2016.gada 2.maijam un tā sadarbības partneri ir EBD organizācijas - American International School of Transylvania (Rumānija) un Casa da Horta, Associacao Cultural (Portugāle).

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija [paziņojums] atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
projekta koordinatore Dagnija Nuķe


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi