×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-04-25
Ģimnāzijas skolēni piedalās Latvijas 40.skolēnu zinātniskajā konferencē

Latvijas 40. skolēnu zinātniskā konference norisinājās no 22. līdz 24. aprīlim Latvijas Universitātē, Latvijas Kultūras akadēmijā, Latvijas Mākslas akadēmijā, Rīgas Tehniskajā universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē.

Konferences svinīgā atklāšana norisinājās Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kurā piedalījās un jaunos pētniekus uzrunāja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, LU rektors Indriķis Muižnieks, skolēnus iedrošināja un savu pieredzi stāstīja jaunie pētnieki Guntars Kitenbergs un Dainis Jakovels.

Pēc konferences svinīgās atklāšanas sākās skolēnu darbu prezentēšana 24 sekcijās. Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni ar saviem darbiem piedalījās piecās sekcijās.  Kulturoloģijas sekcijā savu darbu “Latviešu sabiedrībai nozīmīgu simbolu un vērtību atspoguļojums 1. pasaules kara pastkartēs” prezentēja  Eva Pūka (darba vadītāja – Inta Romanovska) un ieguva 2.pakāpes diplomu. Vēstures un kultūrvēsturiskā mantojuma sekcijā Laura Kļaviņa prezentēja darbu  “Siguldas pilsētas pašvaldība (1928 – 1940)” un arī ieguva 2.pakāpes diplomu (darba vadītāja – Inese Berga).  

Konferencē pateicības rakstus par piedalīšanos ieguva Sanija Upīte par darbu politoloģijas sekcijā “2014.gada Saeimas vēlēšanas Siguldā” (darba vadītāja – Inta Romanovska);   Mārtiņš Jeseris un Edgars Trops par darbu fizikā  “Teslas spole un tās elektriskā lauka mērījumi” (darba vadītājs – Jānis Bukins) un Līva Gaile par darbu veselības zinātnē “Vegānu uztura atbilstība sabalansēta uztura pamatprincipiem” (darba vadītāja – Līga Sausiņa).

Latvijas 40. skolēnu zinātniskās konferences atklāšanā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis pateicās skolotājiem par lielo ieguldījumu skolēnu sagatavošanā un zinātniski pētniecisko darbu vadīšanā. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības rakstu saņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotāja Inese Berga par skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšanu un skolēnu sagatavošanu konferencei un direktora vietniece izglītības jomā Inguna Vuškāne par nozīmīgu ieguldījumu reģionālās skolēnu zinātniskās konferences organizēšanā un norisē.

Zinātne vispirms ir radošums idejas atklāsmē un tad ilgs un pamatīgs darbs. Pateicamies visiem skolēniem un darbu vadītājiem par ieguldīto darbu un nesavtību zinātniskās darbības veicināšanā, kā arī savas skolas un Siguldas novada popularizēšanā.
 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi