×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-05
Siguldā norisināsies pirmais Skaņu un garšu festivāls

Sestdien, 13.augustā, no plkst.16.00 līdz pusnaktij Siguldas Jaunās pils dārzā norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes.

Tas būs pasākums, kur cilvēki svinēs dzīvi labā noskaņojumā, kompānijā un skaistā vidē. Festivāla koncepts ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā.

Sadzirdi. Uz festivāla skatuves kāps world music Latvijas un pasaules meistarīgākie mūziķi: „Latvian Voices” (LV) ar savu jaunāko programmu „Pāri robežām”, ekstravagantie mūzikas revolucionāri „Rupa & the April Fishes” (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis (LV) ar speciāli Skaņu un garšu festivālam Siguldā radītu programu „Vasaras Atmosfēras”, kā arī mūzikas stilu nojaucēji „Future Folk Orchestra” (LV). Muzikālā programa tiks papildināta.

Izgaršo. Festivālā liels akcents tiks likts arī uz gardēdību. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet arī izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā. Šī gada tēma – daba šķīvī (wild on the plate) ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu. Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies Aija Gabrāne („Mālpils muižas restorāns”), Ēriks Dreibants („Restorāns 3”), Artūrs Taškāns („Rocket Bean Roastery”), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos „Valmiermuižas alus” un Aigars Ruņģis, „Abavas sidrs” un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens „Aqualar pH 9+” un ūdens someljē Dans Grasmanis.

Saredzi. Pateicoties Siguldas krāšņajai ainavai, pils dārza svētku atmosfēra un noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem ceļot sajūtu ceļojumā. Teritoriju rotās gaismas virtenes, dabīgi materiāli, „ēdamas” dekorācijas un daudz kas cits. Triju sajūtu baudīšana notiks dažādās zonās – piknika, lounge, stāvgaldu, long table, cafe. Par dekorācijām un atmosfēru rūpēsies „Cherry Picking DECO”.

Biļešu cena 23 eiro. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašnieki saņems 5 eiro atlaidi. Pērkot 5 un vairāk biļetes vienlaikus, katras biļetes cena 18 eiro. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās.

Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un tas iekļaujas „Eiropas Gastronomijas Reģiona” Rīgas - Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programmā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Septiņi
- 2016-05-06 14:05

23 eiro samaksāju, un ēdu, skatos, klausos ko gribu? Jeb ēdu, atsevišķi samaksājot par konkrētiem ēdieniem? Un vīni? :))

Atbilde: Septiņi
Administrācija
- 2016-05-09 11:25

Labdien, Septiņi!

Festivāla organizatori skaidro – biļešu cenā ir ietverta ieeja festivāla teritorijā, kā arī visu mākslinieku priekšnesumu baudīšana. Ēdieni un dzērieni pēc izvēles būs par papildu maksu.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi