×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-10
Muzeju nakts aktivitātes Siguldas novadā

Sestdien, 21.maijā, norisināsies ikgadējā Eiropas Muzeju nakts. Šogad akcija aicina vērīgi palūkoties uz lietām sev apkārt. Daudzas no tām raksturo mūsu tautas dzīvesziņu, citas apliecina mūsu senču vai līdzcilvēku radošo izdomu, amata prasmi vai mūžīgi mainīgo modi. Atsevišķi priekšmeti iemieso sevī arī filozofiskas kategorijas, tādējādi kļūstot ne tikai par materiālo, bet arī nemateriālo kultūras mantojumu. Viens no šādiem „ietilpīgajiem” jēdzieniem ir durvis, kas izraudzīts par 2016.gada Muzeju nakts atslēgvārdu. Muzeju nakts norisināsies visā Latvjā, tostarp arī Siguldas novadā – Mores kauju muzejā un Turaidas muzejrezervātā.

No plkst.18.00 līdz 1.00 Mores kauju muzejā notiks akcijas „Muzeju nakts 2016 – Durvis” pasākums „Zaļumballe Morē”. Šogad muzeja durvis tiks vērtas, lai ieskatītos zaļumu svētku vēsturē un atcerētos pagājušā gadsimta Mores pagasta muzikantus.

Pasākuma laikā muzeja apmeklētājiem tiks piedāvāta ekspozīciju un izstāžu apskate, savukārt interaktīvajā stendā – videofilmas „Mores kaujām 70” demonstrējumi. No plkst.19.00 līdz 20.30 zaļumu svētku un Mores muzikantu vēsturi pētīs Mores pagasta Tautas nama amatierteātra „Oga” dalībnieki, muzicēs pūtēju ansamblis „Sigulda” Jāņa Raslava vadībā.

Tiks dejotas dažādu gadsimtu dejas kopā ar seno deju grupu „Ballare” un Mores pagasta Tautas nama senioru deju kopu „Dāmītes”, kā arī notiks tikšanās ar bijušā Mores pūtēju orķestra dalībniekiem. No plkst.20.30 tiks piedāvāti Mores saimniecību labumi „Bufetē – Mores garša”, kā arī daudzveidīgas biedrības „Reāls piedzīvojums” atrakcijas un jautrās stafetes. Plkst.21.00 ikviens aicināts uz zaļumballes atklāšanu ar polonēzi. Turpinājumā zaļumballes dejas spēlēs pūtēju ansamblis „Sigulda”.

Pasākuma norisi atbalsta Siguldas novada pašvaldība. Papildu informācija pieejama interneta vietnē www.moresmuzejs.lv.

Savukārt Turaidas muzejrezervātā notiks „Muzeju nakts 2016” – „Šonakt gadsimti durvis ver”. No plkst.19.00 līdz 1.00 būs atvērtas ekspozīcijas Turaidas mūra pilī, baznīcā, dārznieka mājā un muižas saimnieciskās apbūves centra ēkās.

Muzeja naktī varēs aplūkot izstādes „Ceļā uz Latvijas valsti”, „Durvju anatomija”, „Durvis uz dvēseli” un „Turaida Indriķa hronikā”. Plkst.19.00 zālienā pie ābolu klētiņas notiks Siguldas deju kolektīvu „Purenīte”, „Vizbulīte” un Allažu deju kolektīva „Ķimenīte” koncerts. No plkst.19.00 līdz 22.00 notiks orientēšanās spēle „Atrodi septiņas īpašās durvis Turaidā!” un viduslaiku spēles mazajiem un lielajiem. Plkst.20.00 kopā ar galveno speciālistu Egīlu Jemeļjanovu notiks ekskursija „Ko vēsta ēku durvis Turaidā?”, plkst.21.00 apmeklētājiem tiks piedāvāts vēsturnieka Paula Gailīša stāsts „Durvis Rīgā divu gadsimtu garumā”. Plkst.21.30 notiks svētbrīdis Turaidas baznīcā ar Allažu sieviešu vokālā ansambļa „Liepavots” piedalīšanos, plkst.22.15 – Viduslaiku dejas kopā ar seno deju grupu „Ballare” Turaidas pils pagalmā, bet vakaru noslēgs dziesminieka Ulda Kākuļa koncerts „Tu manās durvīs” un gaismu raksti „Pils stāsti”.

Ieeja abos muzejos – bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi