×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-16
Allažu pamatskola saņem dāvanu – pūci

Līdz ar 9. klases pēdējā zvana skaņām Allažu pamatskolas dārzā "nolaidies" brīnums – gudrības simbols pūce. Ar devītklasnieka Kārļa Maculeviča ģimenes gādību absolventi dāvina skolai 90 gadu jubilejā mākslinieka Aivara Studenta veidoto putnu.

Koktēlnieks dzīvo Bauskā un pūci veidojis no ozola, kas kādreiz kuplojis pie Pamūšas skoliņas Gailīšu pagastā Bauskas novadā. Ar tēlnieka rokām nu ozolam iedots otrs mūžs un nākošos 90 gadus tas priecēs visus tos, kas zinības izvēlēsies apgūt Allažu pamatskolā.

Pēdējā zvana dienā skolas jaunais simbols tika svinīgi atklāts. Nu atliek veidot arī jaunas tradīcijas: skolas gaitas uzsākot, piemēram, pirmklasnieki pie pūces varētu dot svinīgo zvērestu centīgi mācīties. Arī  skolas beidzēji varēs veidot kādu savu rituālu tieši šeit.

Paldies Kārļa mammai Agitai Maculēvičai par šo skaisto ieguvumu, paldies vecākiem, kuri palīdzēja pūcei uz Allažiem "atlidot" un stingri "iesakņoties". Bet devītklasniekiem – lai ļoti labi veicas eksāmenos!

Informāciju sagatavoja:
Ināra Paegle


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi