×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-20
Pašvaldība sniegs finansiālu atbalstu aukļu apmaksai ģimenēm, kuru bērniem nav vietas bērnudārzos

No 31.maija tiks pārtraukts valsts atbalsts privātajiem bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem jeb auklēm. Lai sekmētu vecāku iesaistīšanos darba tirgū, Siguldas novada Domes deputāti 18.maija sēdē nolēma piešķirt finansiālo atbalstu tām novadā deklarētajām ģimenēm, kuru bērniem no pusotra gada vecuma pašvaldība vēl nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzos. Pašvaldības atbalsts tiks pārtraukts, tiklīdz bērns tiks uzņemts pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Pašvaldības atbalsta apmērs mēnesī par vienu bērnu, kas saņems bērnu uzraudzības pakalpojumu, būs 106,41 eiro. Pašvaldības atbalstu varēs saņemt par bērniem, kuru vecums ir vismaz pusotrs gads, kuri ir reģistrēti rindā uzņemšanai pašvaldības izglītības iestādē, bet kuriem pašvaldība šobrīd vietu bērnudārzā nevar nodrošināt. Bērnam un vismaz vienam no vecākiem (vai tā likumiskajiem pārstāvjiem) ir jābūt deklarētam Siguldas novadā.

Pašvaldības finansiālo atbalstu varēs saņemt, ja aukle būs reģistrēta Izglītības kvalitātes valsts dienesta reģistrā un nodrošinās bērnu uzraudzības pakalpojumu ne mazāk kā astoņas stundas darba dienās. Auklei jābūt reģistrētai kā juridiskai personai, individuālajam komersantam vai saimnieciskās darbības veicējam.

Par pašvaldības atbalsta piešķiršanu starp aukli, bērna vecākiem un pašvaldību būs jānoslēdz trīspusējs līgums.

Plānots, ka finansiālo atbalstu par bērna uzraudzības pakalpojumiem varēs saņemt, sākot ar jūliju par jūnijā saņemtajiem pakalpojumiem.

Lai saņemtu finansiālo atbalstu, bērna vecākiem, sākot ar 1.jūniju, būs jāiesniedz pieteikums, kas būs pieejams pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē Skolas ielā 3. Ar saistošajiem noteikumiem pēc to apstiprināšanas Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijā jūnijā varēs iepazīties pašvaldības interneta vietnē.

Plašāka informācija pieejama pašvaldības Izglītības pārvaldē Skolas ielā 3 vai pa tālruni 67970863.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


EgilsK
- 2016-05-24 16:03

Jā, arī manējam septembrī būs 1 un 8 mēneši, bet vietas nebūs.... Būšot pēc gada, kad būs 2 un 8 mēneši...Nevarētu teikt, ka esam sajūsmā.

gnpsigulda
- 2016-05-23 19:53

Nodrošināt ta nodrošina, tik ar to vecāku vēlmēm, ir tā kā ir, 1kārt lielākā daļa savus bērnus no 1,5 gadu vecuma atsakās vest dārziņā, un tas ir pašsaprotami, bet protams meklē auklīti, un Tavu laimi nu arī to lidzfinansē pašvaldība, gluži tāpat kā ar privātajiem bērnudārziem, atvēra tornīšskolā jaunas grupiņas, un cik grūti nācās nokomplektēt pilnas grupiņas, jo priekš kam tiem vecākiem bērnu laist pašvaldības bērnudārzā, ja pašvaldba līdzfinansē privāto! tak mūsdienās ir prestiži iet privatajā bērnudārzā, skolā u.t.t

Atbilde: gnpsigulda
Jana
- 2016-05-24 10:03

Nezinu gan cik "grūti" nācās nokomplektēt pilnas grupiņas (uz to brīdi, kad grupiņas veidoja mums jau bija 1.5!), man neviens nezvanīja un neko nepiedāvāja. Lielākā daļa varbūt atsakās, bet paliek vēl otra daļa, kura gaida zvanu un ir gatava laist b/d! Un mēs tādi neesam vienīgie!!!
Varētu pakomentēt Administrācija - cik vecs bija jaunākais audzēknis atvērtajās grupiņās Tornīšskolā (martā)? Nu nav viss tik skaisti ar rindām!
Ja kādam liekas man sašutums bez iemesla, tad man tā neliekas! Es jau tagad pārmaksāju (ar maksu auklītei b/d maksas vietā), kāpēc? Kāpēc mums nav vietas pašvaldības b/d?

Atbilde: gnpsigulda
Jana
- 2016-05-24 10:09

Un nenodrošina! Priecājas tie, kas ir atteikuši vietu b/d un ved pie auklītes, bet man pie auklītes jāved piespiedu kārtā!

Atbilde: gnpsigulda
Septiņi
- 2016-05-24 10:21

"man neviens nezvanīja un neko nepiedāvāja" - no Janas komentāriem vien varētu Pietuka Krustiņa cienīgu sentenču grāmatiņu sagatavot....

Man kā normālam vecim nav saprotams, kas var būt iebilstams pret jauku auklīti ģimenē... :))

Atbilde: gnpsigulda
Jana
- 2016-05-24 11:29

Var, var sagatavot :)
Katrs auklīti izvēlas pēc savām vajadzībām :D

Atbilde: gnpsigulda
Administrācija
- 2016-05-24 15:35

Labdien, Jana!

Bērnudārza “Pasaciņa” jaunatklātajās grupiņās janvārī no uzņemtajiem bērniem jaunākajam audzēknim bija 1,8 gadi.
Maijā pašvaldības bērnudārzus absolvēs 195 audzēkņi, radot papildu brīvās vietas tiem bērniem, kas ir reģistrēti pirmsskolas izglītības iestāžu rindā.

Ar cieņu Administrācija

Septiņi
- 2016-05-23 12:07

Jana, Jana, Jana....

Dod, dod, dod, nodrošini, nodrošini, nodrošini....


Katru gadu pa jaunam bērnudārzam, forši, bet cik ilgu laiku tādu tempu varēs izturēt? Ierosinu priecāties par to, ko iedod, uzdāvina, piešķir, - parasti tā dara...

Atbilde: Septiņi
Jana
- 2016-05-23 16:04

Bet kurš teica, ka es nepriecājos?! Man maciņš trīs mēnešus (cerams) ietaupīs 106eur! Paldies par dāvanu, bet es pie auklites vestu jebkurā gadījumā, jo pašvaldība taču nespēj garantēt vietu b/d no 1.6g.v. kā tas ir paredzēts!!!
Kāda man daļa par to, ka b/d tiek vērti vaļā katru gadu, ja es netieku, kad man tas pienākas?! Es nedzemdēju katru gadu :D
Un es ļoti atvainojos, ko man dod un nodrošina?

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2016-05-23 18:00

"....ja es netieku, kad man tas pienākas!" - kā tavuprāt, Jana, tas izklausās?

Tāpēc arī apmaksā auklīti, ka šobrīd vietu nav. Kas tur neskaidrs?

Paldiesi ir dažādi - no sirds teiktie un tādi, kā Tavējie....

Atbilde: Septiņi
Jana
- 2016-05-24 21:15

Septiņi
Tas izklausāsās normāli! Pašvaldības finansējums ir tikai viena daļa no izmaksām!!! Tad lai apmaksā tādā summā, lai man atliek piemaksāt tikai tik cik būtu par b/d jāmaksā!
Kādi vēl "mani" savādākie paldies?! Vajag sistēmu sakārtot, lai šādi finansējumi nebūtu jāmaksā, tad arī nebūs šādas diskusijas!

Jana
- 2016-05-20 10:45

Paldies! Bet .... "Lai sekmētu vecāku iesaistīšanos darba tirgū" tāda sajūta, ka man ir izdarīts TIK milzīgs lāča pakalpojums!!! Tas ir tikai normāli, ka šāds lēmums tika pieņemts un tādam arī bija jābūt. Ar ko aukles ir sliktākas par privāto bērnudārzu? Mēs b/d rindā esam jau no dzimšanas piektās dienas, cerams, ka tiksim septembrī b/d (kad jau mums būs 2 gadi). Tā taču nav mana vaina, bet pašvaldības, ka netiekam uzņemti pašvaldības b/d no 1.6 g.v. kā tas ir paredzēts (un tiek reklamēts masu saziņas līdz.), bet jāizmanto aukles pakalpojumi, jo arī privātie b/d ir ar ļoti garu rindu un atsaka

Atbilde: Jana
Dzintars
- 2016-05-20 15:36

wow, wow, wow.. Nu te gan kādam slikta diena gadījusies.
No mūsu ģimenes- paldies,tieši laikā!

Atbilde: Jana
Jana
- 2016-05-20 22:45

Kāpēc slikta diena? Diena bija ļoti jauka un es arī pateicu paldies!!! Vienkārši privātajiem b/d jau janvārī tika lemts par līdzfinansējumu, bet auklītēm tikai tagad, pēdējā brīdī.

Pasākumi