×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-28
PAPILDINĀTS: šonedēļ ar Demjena Raisa koncertu sāksies „Sunset festival”; papildināta programma

Jau svētdien, 3.jūlijā, ar īru dziesminieka Demjena Raisa koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē sāksies „Sunset festival”. Tajā šovasar tiks piedāvāts izsmalcināts, mūsdienīgs mūzikas baudījums saulrietā. Festivāla otrajā dienā, 6.jūlijā, Siguldu pieskandinās britu alternatīvā roka grupa „James”. „Sunset festival” programma papildināta ar lielisku muzikālo piedāvājumu – tajā uzstāsies arī bijusī islandiešu eksperimentālās mūzikas grupas „múm” dalībniece​ Gida Valtīsdotira un pašmāju indīroka apvienība „Neon Saturdays”. Individuālās biļetes uz pirmo festivāla dienu – Demjena Raisa koncertu – ir izpārdotas, taču joprojām ir iespēja iegādāties biļeti uz abām festivāla dienām un doties gan uz Demjena Raisa, gan „James” koncertiem.

Demjens Raiss ir slavens īru folka un indīroka dziesminieks, kas pazīstams ar savām balādēm. Viņš vienlīdz labi pārvalda klavierspēli, ģitāru, klarneti, kā arī perkusijas instrumentus. 3.jūlijā pirms Demjena Raisa koncerta ar soloprogrammu uzstāsies bijusī islandiešu eksperimentālās mūzikas grupas „múm” dalībniece Gida Valtīsdotira (Gyða Valtýsdóttir). Tieši Demjens Raiss izvēlējies šo spilgto mūziķi kā savas uzstāšanās iesildītāju. Lai gan Gida ieguvusi klasisko izglītību, viņa spēj atklāt muzikālās pasaules robežu neiedomājamo plašumu. Viņa pārvalda čellu, klavieres, ģitāru un virkni citu instrumentu, ko papildina unikāls balss tembrs.

Savukārt festivāla otrajā dienā, 6.jūlijā, uzstāsies Mančestras roka grupa „James”. Grupa savu karjeru īpaši veiksmīgi attīstīja 90.gados un turpina arī mūsdienās. Vairākās valstīs, piemēram, Lielbritānijā un ASV, „James” ieguvuši kulta grupas statusu. Uzaicinājumu uzstāties pirms grupas „James” labprāt pieņēma Siguldas alternatīvā un indīroka apvienība „Neon Saturdays”. Grupa dibināta 2012.gada sākumā, apvienojoties dalībniekiem ar iepriekš uzkrātu daudzpusīgu muzikālo pieredzi un instrumentu spēles prasmi. 2014.gadā „Neon Saturdays” izdeva debijas albumu, kura pazīstamākie singli ir „Tomorrow”, „Awake”, „Here I Am” un „What About You”. Kopš pagājušā gada rotācijā nonācis spēcīgs singls „Save Your Lies”, kā arī grupa nupat laidusi klajā savu jaunāko singlu „In My Eyes”.

Abas festivāla dienas par apmeklētāju izklaidi Siguldas Jaunās pils dārzā rūpēsies radošā apvienība „Spiediens”. Tāpat Jaunās pils dārzā darbosies vairākas kafejnīcas un bāri, piedāvājot ikvienam nobaudīt gardu maltīti.

Festivāla apmeklētāju ērtībām bērnu centrs „Kā mājās” piedāvās pasākumu laikā pieskatīt koncertu skatītāju bērnus un mazuļus. Papildu informācija pieejama, zvanot pa tālruni 20148586.

Jau ziņots, ka „Sunset festival” 3. un 6.jūlijā norisināsies Siguldas pilsdrupu estrādē un tās apkārtnē. Durvis apmeklētājiem tiks vērtas plkst.18.30 un pasākumu programma ilgs līdz pat pusnaktij. Rīdziniekiem pieejami autobusi, kas kursēs no Akadēmijas laukuma un pēc pēdējā koncerta aizvizinās atpakaļ. Biļetes uz „Sunset festival” un autobusu nopērkamas „Bilešu serviss” tirdzniecības vietās.

Biļetes uz festivāla pirmo dienu – Demjena Raisa koncertu – ir izpārdotas. Biļetes cena uz otro festivāla dienu – 29 eiro;  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide. Biļetes cena uz abām festivāla dienām – 43 eiro. Pieejamas arī Pilskungu VIP biļetes, cena uz vienu festivāla dienu – 99 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi