×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-07-27
Tūrisma nozare Siguldas novadā strauji aug

Neskatoties uz izaicinājumiem pilno 2015.gadu tūrisma nozarē, kas bija saistīts ar nozīmīgu Krievijas tūristu skaita kritumu, Siguldas novads pērn ar 1,7% ieņēma trešo vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā aiz Rīgas un Jūrmalas.

Tūrisma nozare Siguldas novadā strauji aug: pēdējo sešu gadu laikā no visiem tūristu galamērķiem Latvijā tūristu nakšņojumu skaits visstraujāk – par 46,5% – audzis Siguldas novadā, secinājis Vidzemes Augstskolas pasniedzējs Dr.geogr. Andris Klepers, apkopojot Centrālās statistikas pārvaldes sniegtos datus. Analogā laika periodā Latvijas kopējais rādītājs audzis par 24,5%, Rīgai – par 26,9%, Jūrmalai – 20,5%, bet Ventspilī kritums par 1,2%.

2016.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, kopējais naktsmītnēs apkalpoto personu skaits Siguldas novadā palielinājies par 2,7%, sasniedzot 6998 personas. Salīdzinoši kopējais pieaugums valstī ir tikai 1,6%. No kopējā apkalpoto personu skaita 30,2% ir ārvalstu viesi, kas salīdzinājumā ar iepriekšējā gada datiem ir pieaugums par 13%, savukārt Latvijā kopējais ārvalstu viesu skaits pieaudzis tikai par 2,5%.

Šā gada pirmajā ceturksnī vērojams 10% kritums pavadīto nakšu skaita ziņā Siguldas novadā: ārvalstu viesu skaits samazinājies par 21%, bet vietējo ceļotāju skaita kritums ir nenozīmīgs – 1,9%.

Lai arī 2016.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir 15% kritums apkalpoto Krievijas tūristu skaitā, pieaugums vērojams tūristu skaitā no Lietuvas (38%), Igaunijas (35%) un Vācijas (5%).

Šogad par 5% salīdzinājumā ar gadu iepriekš pieaudzis Siguldas novada Tūrisma informācijas centra apmeklējums – gada pirmajos sešos mēnešos apmeklētāju skaits sasniedzis 9080.

Tūristu pavadīto nakšu skaits


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi