×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-07-28
Siguldietim sasniegumi Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē Vjetnamā

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieks Valts Krūmiņš ieguvis bronzas medaļu 27.Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē, kas no 16.līdz 24.jūlijam norisinājās Hanojā, Vjetnamā.

Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē piedalījās vairāk nekā 250 skolnieku no 72 valstīm. Lai pierādītu savu izcilību bioloģijā, skolēniem bija jāveic četri laboratorijas darbi un divi apjomīgi teorētisko uzdevumu bloki. Praktiskajos darbos skolēni šogad noteica vietējo tauriņu un augu sugas, veica DNS molekulārās analīzes, kas ļāva noteikt pacienta vielmaiņai atbilstošās zāļu devas, kā arī pētīja Vjetnamas kafijas antioksidatīvās īpašības.

Tiesības pārstāvēt Latviju nozīmīgajā olimpiādē Valts ieguva, uzvarot abās atlases kārtās Valsts bioloģijas olimpiādē, ko rīkoja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāti.

Valts Krūmiņš Hanojā ieradās uzreiz no Honkongas, Ķīnā, kur jūlija sākumā pārstāvēja Latviju Pasaules matemātikas olimpiādē. Lai nokļūtu olimpiādē, Valtam bija jāpiedalās atlases sacensībās. Pirmā kandidātu atlase notika Valsts matemātikas olimpiādē, savukārt otrās atlases kārtas sacensības notika aprīlī, kad labākie no labākajiem cīnījās par iespēju doties uz Ķīnu. Valts Krūmiņš pēdējos piecos gados valsts un atklātajās matemātikas olimpiādēs ieguvis astoņas medaļas: piecas zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu.

Valta Krūmiņa dalību starptautiskajās olimpiādēs 1000 eiro apmērā atbalstīja Siguldas novada pašvaldība.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi