×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-25
Sieviešu koris „Teiksma” viesojas sadraudzības pilsētā Štūrē

No 10. līdz 15.augustam Siguldas novada kultūras centra sieviešu koris „Teiksma” (vadītāja Maija Feldmane) viesojās Vācijas sadraudzības pilsētā Štūrē. Jau gadu iepriekš tika runāts un plānots, ka koris dosies koncertceļojumā, atrodot sev kādu draugu kolektīvu. „Teiksmas” uzaicinājumam atsaucās bundzinieču kolektīvs „Sambrassa”, vadītāja Zuzanne Zasse (Sussi Sasse).

Kori lidostā sagaidīja un visas piecas dienas pavadīja bijušais Štūres pašvaldības kultūras dzīves vadītājs, tagad biedrības Štūre – Sigulda valdes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Voltjē (Edgar Wöltje), un biedrības valdes locekļi Ādolfs Asslings (Adolf Assling) un Hinrihs Šperlings (Hinrich Sperling), visi lieli Latvijas draugi un sadraudzības organizētāji, atbalstītāji.

Abu kolektīvu koncerts tika noorganizēts piektdienas, 12.augusta, vakarā Štūres rātsnamā, kuru apmeklēja ap  simts klausītāju. Koncertu atklāja vācu grupa  „Sambrassa” ar ugunīgu , temperamentīgu, atraktīvu priekšnesumu. Pēc pārtraukuma uzstājās koris „Teiksma” savos tautastērpos, dziedot gan tautasdziesmas, gan šlāgerdziesmas, gan pastāstot par sevi , savu tautu, savām dziesmām. Savu uzstāšanos „Teiksma” beidza ar vācu tautasdziesmu „Du, du, liegst mir im Herzen”   („Tu, tu esi man sirdī”), ko klausītāji uzņēma ar lielām ovācijām un līdzi dziedāšanu.

Jau iepriekš katram kolektīvam bija jāsagatavo  dziesmiņa „Come back Lisa”, kuru abi kolektīvi, paspēja tikai īsi pirms koncerta izmēģināt. Koncerta izskaņā, „Sambrassa” vadītājai spēlējot akordeonu, kopā dziesma tika nodziedāta.

Sestdien, 13.augusta vakarā, „Teiksmas” koncerts tika noorganizēts Brēmenē – tā kā mūsu Dienas centrā (das Nachbarschaftshaus), kur klausītāju  bija mazāk, bet pamatā Vacijā dzīvojošie latvieši, no kuriem daži bija pat atbraukuši no Hamburgas. Koris koncertēja savos jaunajos svārkos, par kuriem paldies Siguldas novada pašvaldībai. Koncerts sanāca jauks un sirsnīgs. Šķiroties no klausītājiem, vēl kopā nodziedājām „Bēdu manu lielu bēdu”.

Abos koncertos tika saziedota nauda, lai „Teiksma” varētu doties vienas dienas ekskursijā uz attālo Klopenburgas brīvdabas muzeju. Paldies par atsaucību!

Svētdien, 14.augusta vakarā kori uzņēma Štūres Farela muižā (Gut Varel) biedrības Štūre – Sigulda valdes priekšsēdētāja Haike Reckevēga (Heike Reckeweg) un citi biedrības biedri, rīkojot kopīgas vakariņas, uzaicinot arī grupas „Sambrassa” dāmas. Protams, „Teiksma” atkal dziedāja, pateicās organizatoriem, apmainījās ar koordinātēm. Gaidīsim „Sambrassa” dāmas nākošgad Siguldā!

Liels paldies jāsaka Siguldas – Štūres biedrības valdes priekšsēdētājai, arī „Teiksmas” dziedātājai, Dzintrai Melderei , kura organizēja šo braucienu, kā arī biedrības valdes loceklei, „Teiksmas” dziedātājai, Airai Langenfeldei par tulkošanu.

Informāciju sagatavoja:
kora „Teiksma” vecākā
Sandra Strenga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi