×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-29
Izglītības iestādēs būs kvalitatīvi ēdināšanas pakalpojumi

Kā atzīst skolēnu vecāki un izglītības iestāžu audzēkņi, ēdināšanas pakalpojumu kvalitāte Siguldas novada izglītības iestādēs pēdējos gados ievērojami uzlabojusies. Lai gan veikti jauni iepirkumi par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu novada izglītības iestādēs, pakalpojuma cena jaunajā mācību gadā paliks nemainīga, tāpat 1.–4. klašu skolēniem komplekso pusdienu apmaksu joprojām nodrošinās valsts finansējums, savukārt novada daudzbērnu ģimeņu un maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērniem, kuri apmeklē izglītības iestādes, pakalpojumu daļēji apmaksās pašvaldība. Domājot par pakalpojumu pieejamību, ērtību un drošību, visās pilsētas skolās mācību gada laikā pakāpeniski tiks ieviesta iespēja apmaksāt ēdināšanas pakalpojumus, izmantojot Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes.

Ņemot vērā pagājušā gada pozitīvo sadarbību, ir pagarināts līgums par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ar SIA „Baltic Restaurants”, kas nodrošina ēdināšanas pakalpojumus Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas 1.pamatskolā. Savukārt augustā noslēgušies divi iepirkumi par ēdināšanas pakalpojumiem Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs un Laurenču sākumskolā.

Atbilstoši Siguldas novada pašvaldības pēdējo gadu pozitīvajai pieredzei, izsludinot ēdināšanas pakalpojumu iepirkumus Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs un Laurenču sākumskolā, prioritāri tika vērtēta pretendentu piedāvāto ēdienkaršu kvalitāte – ēdienu daudzveidība, ēdienkaršu atbilstība uztura normām un bērnu vecuma posmam, kā arī produktu daudzveidība, tai skaitā dārzeņu un augļu sezonalitāte. Vērtēšanas kritērijos tika iekļauta arī ēdienu gatavošanā izmantoto pārtikas produktu kvalitāte, kā arī videi draudzīgs produktu piegādes veids jeb piegādes attālumi. Pakalpojuma cena sastādīja tikai 10% no kopējā punktu skaita. Iesniegto piedāvājumu vērtēšanā tika piesaistīti neatkarīgi eksperti – uztura speciālisti ar ilggadēju pieredzi pirmsskolas un skolas vecuma bērnu ēdienkaršu veidošanā.

Ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs pieteicās četri pretendenti. Lielāko punktu skaitu ieguva SIA „VITA mārkets”, kas jau līdz šim nodrošināja kvalitatīvu ēdināšanu bērnudārzu audzēkņiem. Vienas dienas ēdienkartes cena pilsētas bērnudārzos jaunajā mācību gadā paliks nemainīga – 2,50 eiro par trīsreizēju ēdināšanu. Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu vecākiem jaunajā mācību gadā jāņem vērā, ka turpmāk par ēdināšanas pakalpojumu būs jāmaksā pakalpojuma sniedzējam, nevis pašvaldībai, kā līdz šim, tādēļ vecākiem būs jānoslēdz līgums ar SIA „VITA mārkets” par ēdināšanas pakalpojumu apmaksas un rēķinu saņemšanas kārtību. Plašāka informācija par līgumu slēgšanu ir pieejama pirmsskolas izglītības iestādēs.

Ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai Laurenču sākumskolā pieteicās trīs pretendenti. Lielāko punktu skaitu ieguva SIA „Arseja”. Laurenču sākumskolas skolēniem tiks nodrošinātas kompleksās pusdienas par 1,40 eiro, kā arī pēc izvēles būs iespējams saņemt brokastis un launagu, kuru cena būs 0,55 eiro un 0,75 eiro.

Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas 1.pamatskolā, kur ēdināšanas pakalpojumus nodrošina SIA „Baltic Restaurants”, komplekso pusdienu cena būs 1,42 eiro. Savukārt Allažu pamatskolā un Allažu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupā ēdināšanas pakalpojumus nodrošinās SIA „Garšumiņš”, piedāvājot kompleksās pusdienas skolā par 1,50 eiro, bet bērnudārzā trīsreizēju ēdināšanu dienā par 2,50 eiro. Mores pamatskolā un pirmsskolas izglītības grupā ēdināšanu nodrošina skolas algots pavārs, kas nodrošina kompleksās pusdienas, kā arī brokastis un launagu bērndārzniekiem par 1,42 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi