×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-06
Nedēļas nogalē notiks izaicinošais Siguldas kalnu maratons

Sestdien, 1.oktobrī, plkst.10.00 Siguldā sāksies ikgadējais „ASICS” Siguldas kalnu maratons, kuru sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību organizē „RAID.lv”. Sacensību dalībnieki atbilstoši savām spējām varēs piedalīties 70 kilometru garajā kalnu maratonā vai kādā no īsākajām distancēm, kuru garums ir 35 un 15 kilometri, bet vertikālais kāpums – līdz pat 2200 augstuma metriem.

Sacensību dalībniekiem būs pieejamas trīs distances, kas piemērotas ikviena skrējēja sagatavotības līmenim – 15 kilometru garā distance, kopumā pieveicot vairāk nekā 600 metru augstuma kāpumu, 35 kilometru distance ar 1100 metru kāpumu vai 70 kilometru garā distance, kurā kopumā jāpieveic vairāk nekā 2200 augstuma metru kāpums. Visi maratona distances veicēji saņems īpašas kalēja Jāņa Bankas kaltas piemiņas medaļas. Sacensībām reģistrēties iespējams šeit, saraksts ar dalības maksu katrai kategorijai, kā arī pieteikuma veidam pieejams šeit.

Maratona starts tiks dots plkst.10.00 Svētku laukumā. Pirmie maratona finišētāji tiek gaidīti aptuveni plkst.17.00. Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senlejas takām un atsevišķos posmos arī pa ielām. Tā vīsies abpus upei starp Gaujas tiltu un kājinieku tiltu pie Velnalas. Senlejas parka takas uz skrējiena laiku netiks slēgtas, un organizatori aicina siguldiešus un pilsētas viesus, kas paši nepiedalās skrējienā, doties ārā un uzmundrināt skrējiena dalībniekus.

Satiksmes ierobežojumi: no plkst.10.05 līdz plkst.10.15 plānots slēgt satiksmi pār Gaujas tiltu, kā arī Peldu ielas posmā starp Gaujas tiltu un Ziediņa kalnu.

Siguldas kalnu maratons nav ierobežots ar klasiskā asfalta maratona kanoniem. Tam ir sava filozofija, kas izaicina un pārbauda kā fizisko, tā psiholoģisko gatavību. Maratona trase tradicionāli ik gadu tiek mazliet mainīta, lai pārsteigtu sacensību dalībniekus, maršrutā iekļaujot gan Gaujas Nacionālā parka takas, gan trepes, gan nogāzes. Kopš 2008.gada maratona distance ir iekļauta pasaulslavenā Monblāna maratona (Ultra-Trail du Mont-Blanc®) kvalifikācijas skrējienu listē, trase tiek sertificēta atbilstoši kalnu maratonu pasaules standartiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi