×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-20
Novada uzņēmējus aicina kļūt par partneriem Eiropas gastronomijas reģiona programmā

2015.gada jūlijā Siguldas novada pašvaldība kopā ar vadošo partneri – Rīgas Tūrisma Attīstības biroju –, kā arī Valmieras un Cēsu pašvaldībām veiksmīgi aizstāvēja kandidatūras pieteikumu starptautiskai žūrijai, Rīgas – Gaujas reģionam iegūstot tiesības būt Eiropas gastronomijas reģionam 2017.gadā.

Gatavojoties dalībai projektā, tika izstrādāts sadarbības programmas koncepts „Ar dabu šķīvī”, kura pamatideja ir popularizēt Latvijas mežos, pļavās un upēs pieejamās izejvielas un produktus. Šīs sadarbības ietvaros Rīgas izaicinājums Gaujas reģionam ir izvēlētie 12 sezonālie produkti, kas kļūs par pieredzes apmaiņas un sadarbības platformu starp reģiona iedzīvotājiem, lauksaimniekiem un šefpavāriem: skābene, rabarbers, bērzu un kļavu sula pavasarī, sams, skābie ķirši un lācene vasarā, brieža gaļa, baravika un cidonija rudenī, kā arī rupjmaize, rācenis un pīlādzis ziemā kļūs par savdabīgu paleti, lai izgleznotu Latvijas cilvēku un viesu šķīvjus ar savvaļas, mūsdienīgi tradicionālām garšām.

„Siguldas Attīstības aģentūra” aicina novada uzņēmējus, pārtikas produktu ražotājus un citus interesentus kļūt par Eiropas gastronomijas reģiona programmas partneriem. Plašāka informācija pieejama pie „Siguldas Attīstības aģentūras” direktores Lauras Skrodeles, rakstot e-pastu laura.skrodele@sigulda.lv.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam. 2017.gada projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas Nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi