×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-27
Siguldā izveidota Latvijā pirmā regulējamā gājēju pāreja pār dzelzceļu

Sadarbojoties ar Siguldas novada pašvaldību, VAS „Latvijas dzelzceļš” Siguldā izveidojis pirmo regulējamo gājēju pāreju pār sliežu ceļiem, kas aprīkota ar luksoforu un skaņas signālu. Tā ir pirmā šāda veida pāreja pār dzelzceļu Latvijā un izveidota, lai uzlabotu iedzīvotāju drošību.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics jaunizveidoto luksoforu Siguldā vērtē kā nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju drošībā: „Mēs esam gandarīti par „Latvijas dzelzceļa” veikto investīciju gājēju drošībai, uzklausot un sadarbojoties ar pašvaldību. Šāda, ar papildu luksoforu izveidota gājēju pāreja, ir sen gaidīta un īpaši svarīga mūsu vismazākajiem gājējiem un visai sabiedrībai kopumā. Paldies „Latvijas dzelzceļam”!”

Izpētīts, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (80%) vismaz reizi mēnesī šķērso dzelzceļu, un piektdaļa no tiem dzelzceļa tuvumā riskē ar savu dzīvību. Jaunais gājēju pārejas risinājums ir eksperimentāls, lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku gājēju drošību, šķērsojot dzelzceļu. Pielietojot līdzīgu risinājumu kā regulētu ielu vai ceļu krustojumu gadījumā, pieļaujams, ka gājējiem tas būs ierastāks un tāpēc arī efektīvāks risinājums drošības uzlabošanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi