×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-08
Bērnudārzs „Ieviņa” piedalās Ekoskolu Rīcības dienās

​No 7. līdz 13.novembrim jau ceturto gadu Latvijā un 63 citās pasaules valstīs notiek Ekoskolu Rīcības dienas. To mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību vides aizsardzībai, parādot saikni starp globālajiem procesiem un mūsu ikdienas paradumiem, iedvesmojot šos paradumus mainīt. Latvijā Ekoskolu Rīcības dienās iesaistījušās vairāk nekā 150 skolas.​

„Katram no mums ir pienākums rūpēties un gādāt par vidi, kurā dzīvojam. Līdz ar atbildīgu attieksmi pret apkārtējo vidi mēs ieliekam pamatus arī veselīgas sabiedrības veidošanā. Zaļā domāšana, zaļais dzīvesveids un ilgtspējīga rīcība – tās ir vērtības, kas sevī iemieso modernas, attīstītas un zaļas Latvijas nākotni,” atbalstot Ekoskolu Rīcības dienas, uzsver Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

Bērnudārzā „Ieviņa” Ekoskolu Rīcības dienu aktivitātes notiek visas nedēļas garumā:

  • Pirmdien – Informatīvā diena – bērni ar skolotājām izpētīja dažādos pārtikas ceļus un ieguva zināšanas par vietējo pārtiku.
  • Otrdien – Radošajā dienā – audzēkņi kopā ar Zaļo rūķi gatavoja plakātus un aplīmēja burciņas valsts karoga krāsās par godu valsts svētkiem.
  • Trešdien – Akcijas dienā – notiks bērnu gatavoto plakātu izvietošana pie visām bērnudārza ieejām un uz teritorijas sētas, tā uzrunājot apkārtējo sabiedrību. Grupās norisināsies veselīgu cepumu cepšana bez palmu eļļas, pašu audzētas zāļu tējas degustācija.
  • Ceturtdien – Mārtiņdienas jautrības – un informācija par Rīcības dienām seminārā citu Latvijas bērnudārzu pedagogiem, kas viesosies bērnudārzā „Ieviņa”.
  • Piektdien – Noslēguma dienā – atgriezeniskās saites saņemšana, bērni zīmēs savu redzējumu par izmaiņām vidē, balstoties uz bērnudārza vides kodeksu.

Šogad Ekoskolu Rīcības dienas veltītas ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, izceļot ar vidi saistītos četrus mērķus – ilgtspējīgu iepirkšanos, dabas vērtību aizsardzību jūrā, dabas aizsardzību sauszemē un klimata pārmaiņu mazināšanu.

Informāciju sagatavoja:
Bērnudārza „Ieviņa” Ekoskolas koordinatore
Ilze Rence


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi