×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-18
Mīlestības sajūtu stiprināšanas nedēļā izveidotas aptuveni 2200 aprocītes

Siguldas novada Jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” kopā ar Eiropas brīvprātīgā darba jauniešiem izlēma šogad svētku sajūtu iedvest jau laicīgi pirms Lāčplēša dienas, kā arī turpināt līdz pat Latvijas dzimšanas dienai.

„Mērķis” kopā ar jauniešiem viesojās Siguldas novada skolās, kur skolēni iepazinās ar Lucia (Lūsiju) De La Orden Martin no Spānijas un Elvio Andre Andrade Sargo no Portugāles, Madeiras salas. Jaunieši palīdzēja vadīt latvju rakstu aprocīšu aktivitātes. Skolēni bija ieinteresēti uzdot jauniešiem dažādus jautājumus: par interesēm, izvēli braukt uz Latviju, daudz dažādām sadzīves situācijām, darbu Siguldas novada Jaunrades centrā, dzīvošanu Latvijā, Siguldā un latviešu tradīciju izpratni.

Kopā tika izlietoti 450 metru austās lentas un izveidotas aptuveni 2200 patriotiskās aprocītes. Viesojāmies arī biedrībā „Cerību spārni”, kur ne tikai no latvju rakstu lentēm veidojām aproces, bet arī pārrunājām latviešu tradīcijas un to, cik nozīmīgi ir visiem iedzīvotājiem rūpēties, lai saglabātu tās. Arī Siguldas Valdorfa bērnudārzā paši mazākie izvēlējās savu rakstu aprocīti. Tie par godu Latvijas svētkiem cepa kūku Latvijas karoga krāsās.

Savas patriotiskās aprocītes veidoja arī Jaunrades centra Harmoniskās attīstības pirmsskolas grupas „Kastanītis” un „Ideju namiņš”. Ikviens, kuram bija interese un vēlme izveidot savu aprocīti tika aicināts piedalīties dažādās „Ideju Namiņa” svētku noskaņu aktivitātēs.

Patiess prieks par jauniešu un bērnu lielo interesi, zinātkāri un aizrautību veidojot un nēsājot šīs aprocītes, kā arī daloties ar priecīgām un sirsnīgām emocijām, palīdzot viens otram.

Elvio Andre Andrade Sargo komentārs:

„Šīs divas nedēļas ir bijušas lieliskas! Pateicoties „Mīlestības sajūtu stiprināšanas nedēļai” es esmu iepazinis visas Siguldas novada skolas. Tas ir bijis lielisks piedzīvojums līdz šim, jo skolotāji un skolēni vienmēr uzdrošinās uzdot man dažādus jautājumus. Satiekot cilvēkus, kas ir patiesi ieinteresēti uzzināt par Portugāli, Madeiras salu, valodu un kultūru, sajūta ir lieliska. Man patīk, ka satiekot bērnus, viņiem ir šī zinātkāre un dažreiz arī ziņkārība, ir interesanti atbildēt uz viņu jautājumiem. Tas mūs padara par jauniem draugiem. Es atceros, kā es iegāju vienā no skolām, tur bija daudz bērnu, ko jau biju iepazinis pirms šīm nedēļām, esot citos projektos divus mēnešus atpakaļ. Bet vislabākā sajūta ir tad, kad viņi atceras tevi un ar smaidu skrien pretī. Braukājot uz novada skolām, katru reizi dzirdot stāstus par vietējo iedzīvotāju dzīvēm, ēkām un vēsturi, es sapratu, ka tas ir veids, kā es labāk izprotu Latviju un tās stāstu. Katru dienu es iemācījos kaut ko jaunu, un kaut ko jaunu nodevu tālāk. Šī bija vienreizēja pieredze.”

Lucia De La Orden Martin komentārs:

„Šīs divas novembra nedēļas ir bijušas lieliskas! Esmu redzējusi Siguldas skolas, satikusi skolēnus, esmu pat nobaudījusi pusdienas dažās skolās kopā ar skolēniem. Šī ir bijusi lieliska pieredze. Man patika dzirdēt stāstus par skolām, vietām un cilvēkiem, uzzināt vairāk par bērnu skolas vidi un mācību tradīcijām. Viesojāmies arī „Cerību spārnos”, tur saskatīju līdzības ar savu darba vidi Spānijā. Savā dzimtenē es strādāju ar bērniem, kuriem ir autisms. Man bija ļoti interesanti iepazīt biedrības aktivitātes un metodes ar kādām tie strādā. Esmu iepazinusi daudz jauku un sirsnīgu cilvēku. Priecēja arī tas, ka man tika uzdoti daudzi jautājumi gan no bērnu, gan skolotāju un audzinātāju puses. Es varēju dalīties ar saviem iespaidiem Latvijā, kā arī ar to, kā ir dzīvot Spānijā.”

„Mīlestības sajūtu stiprināšanas nedēļa” atbalsts no programmas „ERASMUS+: Jaunatne darbībā” projekta „EVS 4 Open-Minded Sigulda” (Nr.2016-1-LV02-KA105-001021).

Eiropas Komisijas atbalsts šīs publikācijas tapšanai nav uzskatāms par tās satura apstiprinājumu, kas atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi