×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-01
Siguldas novada viesu māja „Mauriņi” atkārtoti saņems Zaļo sertifikātu

12.janvārī Latvijas Valsts prezidents un „Zaļā sertifikāta” patrons Raimonds Vējonis kopā ar Latvijas lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” valdes priekšsēdētāju Asnāti Ziemeli pasniegs vides kvalitātes zīmi 35 lauku tūrisma saimniecībām; to vidū ir arī Siguldas novada viesu māja „Mauriņi”.

Viesu nams „Mauriņi” sertifikātu saņems jau otro reizi, un, lai arī saimniece Māra Zemdega stāsta, ka viesu skaitu tas neietekmē, tomēr ir priecīga par šādu novērtējumu: „Šis ir apliecinājums, ka rūpējamies par vidi sev apkārt.” Šī gada decembrī „Mauriņiem” apritēs 10 gadu, kuru laikā viesu nams ir paplašinājies līdz vairākām ēkām, tādejādi attīstot lauku tūrisma uzņēmējdarbību.

„Zaļais Sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro „zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides Ministrijas pārraudzībā. Sertifikāts tiek piešķirts uz trim gadiem, pēc tam notiek atkārtota apsekošana un sertifikāta pagarināšana. Lauku tūrisma naktsmītnēs, kurām piešķirts „Zaļais sertifikāts”, viss ir rūpīgi pārdomāts, lai saimniekošana būtu draudzīga videi, un atpūta – ērta un patīkama viesiem. Sertificētās saimniecības zaļā un veselīgā dzīvesveida piekritējiem atpazīstamas ar zīmola nosaukumu „Zaļās Brīvdienas”. Plašāka informācija pieejama šeit.

Zaļā sertifikāta saimniecību vērtēšana notiek ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada tūrisma centru vadītāja
Monta Liepa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi