×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-01
Drīzumā tiks atklāts Siguldas Sporta centrs

Siguldas Sporta centrā ir uzsākta būves nodošana ekspluatācijā, un šobrīd notiek inženiersistēmu testēšana, multifunkcionālās sporta zāles iekārtošana ar aprīkojumu, kas atbilst vairāku sporta federāciju starptautiskajiem standartiem, IAAF (Starptautiskā vieglatlētikas savienība) standartiem atbilstoša vieglatlētikas sektora seguma izveide, fitnesa un smagatlētikas zonas iekārtošana, kā arī telpu piekļuves kontroles un apmeklētāju vadības sistēmas testēšana. Pēc visas nepieciešamās dokumentācijas un saskaņojumu saņemšanas no būvuzņēmēja, vērienīgo būvi Ata Kronvalda ielā 7A plānots atklāt jaunā gada sākumā. Sporta centra izmaksas ir vairāk nekā astoņi miljoni eiro, no kuriem turpat trīs miljonus eiro lielu atbalstu būves tapšanā sniedz Izglītības un zinātnes ministrija.

Sporta centra pirmajā stāvā būs multifunkcionāla sporta zāle ar laukumiem basketbolam, volejbolam, futbolam un badmintonam, kā arī ūdens zona ar lielo un bērnu baseinu, ūdens atrakcijām un atpūtas zonu, bet ēkas otrajā stāvā atradīsies vieglatlētikas sektors, aerobikas un fitnesa zāles un smagatlētikas zāle, kas īpaši piemērota profesionāliem sportistiem. Ēkai izveidots savienojums – slēgta pāreja – ar blakus esošo Siguldas pilsētas vidusskolu, kā arī funkcionāls savienojums ar vieglatlētikas stadionu. Plānots, ka šī gada nogalē Domes deputāti apstiprinās Siguldas Sporta centra pakalpojumu cenrādi, bet jau šobrīd zināms, ka Siguldas novada iedzīvotājiem ar ID kartēm tajā būs atlaides, savukārt novada skolēniem pašvaldība nodrošinās bezmaksas peldēšanas stundas.

„Sporta centrs ar plašo piedāvājumu aktīva dzīvesveida cienītājiem ir sen gaidīts Siguldas novada iedzīvotāju sapnis. Ceļš līdz būvniecības uzsākšanai bija vairākus gadus garš, sarežģīts un izaicinājumiem piepildīts, tādēļ esam gandarīti, ka ēkas būvniecība ir noslēgusies un jau pavisam drīz maziem un lieliem siguldiešiem, kā arī mūsu olimpiešiem un citiem sportistiem būs pieejams baseins un kvalitatīvas sporta zāles. Ir tikai godīgi, ka valsts kopā ar pašvaldību rada šo Siguldā iztrūkstošo sporta infrastruktūru, kas siguldiešu jau desmit izcīnītajām olimpiskajām medaļām ziemas sporta veidos piepulcēs jaunas godalgas arī turpmāk. Sporta centrs palielinās ieņēmumus Latvijas valsts budžetā no sporta tūrisma, kas jau šobrīd, pateicoties Bobsleja un kamaniņu trases aktīvam darbam, ir vairāk nekā miljons eiro gadā,” vērienīgo kompleksu novērtē Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas Sporta centrs kalpos kā sporta bāze Latvijas sportistiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē, izcīnot olimpiskās medaļas un godalgotas vietas pasaules līmeņa sacensībās, kā arī būs vieta bērnu un jauniešu sporta attīstībai, novada iedzīvotāju dzīves kvalitātes nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka 2015.gada 15.oktobrī Siguldas Sporta centra pamatos svinīgi tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, sākot ilgi gaidītās ēkas būvniecību, kurai novada iedzīvotāji varēja sekot līdzi arī pašvaldības interneta vietnes tīmekļa kamerā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi