×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-08
Mores pamatskolas skolēni turpina mācīties ārpus klases telpām

5.decembrī Eiropas Sociālā fonda projekta „Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” (Nr.8.3.2.2/16/1/001) laikā Mores pamatskolas 4., 5. un 6.klases skolēni ieradās mācību vizītē Rīgas Zooloģiskajā dārzā, lai gides Ludmilas vadībā iepazītos ar dažādām dzīvnieku dzīves vidēm.

Nodarbības sākumā skolēni klātienē iepazinās ar gekonu, papagaili un bruņurupuci. Mācījās saskatīt katra dzīvnieka iespēju pielāgoties ūdens, sauszemes un gaisa videi. Skolēni nostiprināja zināšanas par dzīves vidēm un noteica dzīvniekiem katrai dzīves videi raksturīgos pielāgojumus. Nodarbības turpinājumā, vērojot dažādus zoodārza dzīvniekus, skolēni darba lapās veica uzdevumus, kur pašiem bija jānosaka dzīvnieku iespēja pielāgoties dažādām dzīves vidēm un pēc ķermeņa uzbūves un pielāgojumiem jānosauc dzīves vide. Noslēgumā katrs skolēns iejutās gida lomā, pēc vienas vai divām pazīmēm nosakot dzīvnieku un pamatojot savu izvēli. Nodarbības laikā skolēniem bija daudz jautājumu, uz kuriem gide sniedza izsmeļošas un interesantas atbildes.  

Savukārt Mores pamatskolas vairāku klašu skolēni kopā ar audzinātājām devās uz mācību stundu Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, lai gides pavadībā noskaidrotu, kā dažādi augi jūtas Latvijas klimatiskajos apstākļos. Aiz loga bija sniegs un neliels sals, bet Botāniskā dārza Palmu mājā augi zaļo un zied. Šeit skolēniem bija iespēja apskatīt krāšņus un daudzveidīgus augus, kuru garums ir pat līdz 25 metriem. Skolēni ar interesi vēroja citronkokus, kuru citroni, atsevišķām šķirnēm, ir divu plaukstu lielumā. Subtropu mājā skolēni novērtēja tikko novākto banānu ražu. Kaktusi un citi sukulenti katrs savā krāšņumā piesaistīja skolēnu uzmanību. Verot Acāliju mājas durvis, skolēniem pavērās dažādu krāsu agro šķirņu ziedošie acāliju krūmi. Lai gan Tauriņu mājas iemītniekiem ir klusais periods, Botāniskā dārza augu mājās kūsā dzīvība. Skolēni ar interesi un sajūsmu vēroja augus sev apkārt un uzdeva gidei interesantus jautājumus par augiem un to dzīvi. Skolēniem mācību vizītes ļauj paplašināt katram savas zināšanas un redzesloku.

Informāciju sagatavoja:
Mores pamatskolas pedagoģes
Māra Matveja un Ineta Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi