×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-01
Pašvaldība līdzfinansē iekšpagalmu un inženierkomunikāciju infrastruktūras sakārtošanu

Šogad Siguldas novada pašvaldība piešķīrusi septiņus līdzfinansējumus vairāk nekā 145 tūkstošu eiro apmērā daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu un privātmāju ūdens un kanalizācijas infrastruktūras sakārtošanai.

Pašvaldības līdzfinansējums 26.jūlija ārkārtas domes sēdē piešķirts ūdensvada izbūvei privātīpašumā Atbrīvotāju ielā un Ata Kronvalda ielā, kā arī daudzdzīvokļu namu biedrībām Pulkveža Brieža ielā 80 un Melioratoru ielā 2, kur notiks ietves, iebraucamā ceļa un autostāvlaukuma, kā arī lietusūdens kanalizācijas sistēmas izbūve. Šo darbu veikšanai nepieciešams veikt iepirkumu procedūru un būvdarbus plānots uzsākt jau šajā gadā. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir vairāk nekā 190 tūkstoši eiro.

Šajā gadā tiks izbūvēti pašvaldības līdzfinansētā ūdensvada un kanalizācijas pievadi Strēlnieku, Slēpotāju, Nākotnes, Raunas un Gāles ielas īpašumos.

„Siguldas novada pašvaldība jau vairāk nekā desmit gadus piedāvā iespēju namīpašniekiem saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 90% novada publiskās infrastruktūras sakārtošanai, veicot iebraucamo ceļu, daudzdzīvokļu māju stāvlaukumu vai centralizēto ūdens un kanalizācijas tīklu pievadu sakārtošanu. Pašvaldības atbalsts un līdzfinansējuma apjoms ir vērā ņemams un ļaus ietaupīt iedzīvotājiem, vienlaicīgi izbūvējot kvalitatīvu, ikdienā visvairāk lietojamo infrastruktūru, uzlabojot vides kvalitāti un padarot mūsu dzīves telpu pievilcīgāku,” pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam mudina pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Pašvaldības saistošie noteikumi paredz, ka juridiskas vai fiziskas personas var saņemt līdzfinansējumu līdz pat 90% no kopējām izmaksām iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kā arī iebraucamo ceļu, pagalmu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003.gada 1.jūnijam.

Iebraucamo ceļu atjaunošanu pašvaldība līdzfinansē šādā kārtībā:

  • 50% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji;
  • 70% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji;
  • 90% apmērā – ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm;
  • iekšpagalmu sakārtošanai no ierosinātāja līdzekļiem tiek segtas izmaksas ne mazāk kā 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes summas.

Atgādinām, ka pašvaldības līdzfinansējumu 50% apmērā pieslēguma būvniecībai no centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas līdz dzīvojamajai mājai var saņemt fiziskas un juridiskas personas. Trūcīgām vai maznodrošinātām personām, daudzbērnu ģimenēm un personām ar I invaliditātes grupu atbalsts tiek piešķirts 100% apmērā. Kopējais iespējamais līdzfinansējuma apmērs ir 1 500 eiro par katru pieslēguma veidu. Pašvaldība aicina iedzīvotājus pieslēgties pilsētas komunikācijām, jo, plānojot grantēto ielu pārbūvi, priekšroka tiks dota tām ielām, kur iedzīvotāji ir pieslēgušies centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai.

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējumam, iedzīvotājiem līdz 1.oktobrim jāiesniedz pieteikums, izmaksu aprēķinu tāme, ieceres skice un apraksts, būvatļauja ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai paskaidrojuma raksts un, ja nepieciešams, arī tehniskais projekts. Ja ierosinājums par infrastruktūras objektu jaunas būvniecības, pārbūves vai atjaunošanas darbiem tiks atbalstīts, tiks noslēgts līdzfinansēšanas līgums par līdzfinansējuma summu un projekta realizācijas kārtību, kā arī veikta iepirkumu procedūra.

Atbalsts novadniekiem iekšpagalmu sakārtošanai tiek sniegts kopš 2007.gada, bet iebraucamo ceļu sakārtošanai un izbūvei – kopš 2012.gada.

Plašāka informācija pieejama saistošajos noteikumos „Par fizisku un juridisku personu līdzdalību infrastruktūras objektu jaunas būvniecības, pārbūves un atjaunošanas darbu līdzfinansēšanā”.

Plašāka informācija pieejama pie Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes nekustamā īpašuma speciālista Laura Lācgalvja, zvanot uz tālruņa numuru 26363496 vai rakstot uz e-pasta adresi lauris.lacgalvis@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi