×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-15
„Siguldas devons” kopš atklāšanas pulcējis 10 000 skatītāju

Kopš 2018.gada septembra vidus, kad ar bagātīgu programmu pēc rekonstrukcijas durvis vēra kultūras centrs „Siguldas devons”, aizvadīti ļoti intensīvi četri darba mēneši. Šajā laikā „Siguldas  devonā” notikuši 18 profesionālās mākslas pasākumi, kā arī 10 Siguldas amatiermākslas kolektīvu koncerti, kopumā pulcējot turpat 10 000 skatītāju.

„Siguldas devonā” ar lielisku sniegumu skatītājus iepriecināja un iespēju novērtēt izcilo skaņas kvalitāti deva Raimonds Pauls, Daumants Kalniņš, Katrīna Gupalo, Andrejs Osokins, Ivo Fomins, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Guntars Račs un citi. Kultūras centrā katru mēnesi bija iespēja baudīt profesionālas teātra izrādes: „Siguldas devonā” viesojās Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Liepājas teātris un Daugavpils teātris, kā arī Sanktpēterburgas Valsts bērnu baleta teātris ar izrādi „Riekstkodis”.

Savas darbības pirmajā sezonā „Siguldas devons” spējis piesaistīt gan vietējo publiku, gan arī apmeklētājus no citām pilsētām. Kā rāda biļešu tirdzniecības statistika, siguldiešu īpatsvars profesionālās mākslas koncertos ir nedaudz vairāk kā puse no visiem apmeklētājiem, ap 55%. Aizvadītajos četros mēnešos, piemērojot 20% atlaidi visiem Siguldas novada iedzīvotāju ID karšu īpašniekiem un 40% atlaidi Siguldas daudzbērnu ģimenēm, pašvaldība nodrošinājusi atlaides 4750 eiro apmērā.

Pusi no profesionālās mākslas pasākumiem organizējis pats kultūras centrs, bet pārējos ir piedāvājuši producenti. Kultūras centra telpas ir izmantotas vairāku konferenču un uzņēmumu korporatīvo pasākumu norisei.

Arī 2019.gada ziemas – pavasara sezona plānota ar tikpat plašu kultūras piedāvājumu. „Siguldas devons” priecēs apmeklētājus, dodot iespēju baudīt tādu mākslinieku kā „Big Al & The Jokers”, Latvijas Radio bigbenda un Pierre Bertrand (Francija), Mārtiņa Brauna, Mārča Auziņa, „Melo M” sniegumu. Īpaši tiek gaidīta Raimonda Paula mūzikla „Māsa Kerija” pirmizrāde 16.februārī.

Īpašs piedāvājums ir sagādāts programmas „Skolas soma” ietvaros, dodot iespēju Siguldas novada skolēniem tikties ar tādiem mūziķiem kā Ralfs Eilands un Elza Rozentāle programmā „Brīnišķīgais ceļojums”, Anniju Putniņu, Miku Dukuru, Laimu Jansoni, DJ Monsta un citiem programmā „Mana tautasdziesma”.

Aizvadītie mēneši ir apliecinājuši, ka Siguldas novada iedzīvotāji „Siguldas devonā” ļoti labprāt apmeklē teātra izrādes. Arī šajā sezonas daļā kultūras centrā būs iespējams noskatīties vairākas izrādes: Ģertrūdes ielas teātra izrādi „Āda”, Dailes teātra izrādes „Harolds un Moda” un „Equss”, kā arī improvizācijas teātra „Spiediens” izrādi.

„Siguldas devona” skatuvi turpina apgūt arī amatiermākslas kolektīvi. Tautas teātris gatavo izrādi „Paulīne”, bet deju kolektīvs „Vizbulīte” gatavojas saviem jubilejas koncertiem maijā.

Siguldas mākslinieki priecājas par iespēju parādīt savus darbus atjaunotajā izstāžu zālē. Domājams, ka par ikgadēju tradīciju kļūs novada mākslinieku izstāde novembrī. Par vienu no spilgtākajiem aizvadītās  sezonas vizuālās mākslas notikumiem ir atzīta Dinas Dubiņas personālizstāde. Līdz 9.februārim „Siguldas devona” izstāžu zālē būs apskatāma Tautas lietišķās mākslas studiju „Vīgrieze” un „Sigulda” darbu izstāde. Ir plānots, ka 2019.gadā izstāžu zālē būs skatāmas gan Siguldas novada mākslinieku, gan citu Latvijā pazīstamu profesionālo mākslinieku izstādes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi