×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-13
Muzeju nakts pasākumi Siguldas pils kompleksā un Mores kauju muzejā

Sestdien, 18. maijā visā Latvijā tiks atzīmēta Muzeju nakts. Šajā īpašajā naktī muzejos līdzās tradicionālajām ekspozīcijām notiek arī dažādi īpaši pasākumi – radošās darbnīcas, koncerti, teātra uzvedumi. Muzeju nakts pasākumi norisināsies arī Siguldas pils kompleksā un Mores kauju muzejā, bet, Turaidas muzejrezervāts, atzīmējot Starptautisko Muzeju dienu, 18.maijā un 19.maijā plkst.13.00 un plkst.15.00 piedāvās īpašas ekskursijas „Ko es zinu par 19. gadsimtu Vidzemē?”.
 

Turaidas muzejrezervātā ekskursijas „Ko es zinu par 19. gadsimtu Vidzemē?”

Atzīmējot Starptautisko Muzeju dienu 18.maijā un 19.maijā plkst.13.00 un 15.00 Turaidas muzejrezervāts piedāvās īpašas ekskursijas „Ko es zinu par 19. gadsimtu Vidzemē?” tikko atvērtajā ekspozīcijā „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, kas stāsta par notikumiem no dzimtbūšanas atcelšanas Vidzemē 1819. gadā līdz Latvijas agrārajai reformai 1920. gadā. Pulcēšanās ekskursijām muzejrezervāta Apmeklētāju centrā. Dalība ekskursijās būs bez maksas, bet ekspozīcijas „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” apmeklējuma biļetes cena pieaugušajiem būs 3 eiro, pensionāriem – 2 eiro, pilna laika dienas nodaļas studentiem un ārvalstu studentiem – 1,50 eiro, skolēniem – 0,50 eiro.

 

„Dzīvā vēsture” Siguldas pils kompleksā 

Siguldas pils kompleksa koka ēkā no plkst. 18.00 līdz plkst. 22.00 būs iespēja satikt vācbaltiešu dzimtu – Braunu, Borhu, Kropotkinu – pārstāvjus, kuriem paaudžu paaudzēs bijusi saikne ar Latviju un Siguldu. Vēstures sajūtu darbnīcas sniegs ieskatu epizodēs, kas raksturīgas laikam, kādā šīs dzimtas dzīvoja, jo ne tikai mūsdienās, bet arī visos laikos cilvēki ir nodarbojušies ar mūziku, mākslu un literatūru, ceļojuši, kolekcionējuši, rotājuši interjerus, komunicējuši un nodarbojušies ar mecenātismu. Koka pils telpas rādīs citu laikmetu – 18. un 19. gadsimtu, sniedzot cita gadsimta sajūtu kā emocionālu piedzīvojumu.

Vēstures atdzīvināšanas darba grupa – Indra Čekstere, Ārija Liepiņa-Stūrniece, Patrīcija Brekte, Daina Samta, Pēteris Korsaks, Zinaīda Ceske – gaidīs apmeklētājus, lai dalītos novada kultūrvēsturiskajā mantojumā. 


Muzeju nakts Mores kauju muzejā

18. maijā no plkst. 18.00 līdz pusnaktij Mores kauju muzejā „Kalna Kaņēnos”  notiks pasākums „Cīņā par Latvijas valsti. 1919. gads Morē”, kura laikā apmeklētāji varēs iepazīt 100 gadus senus vēsturiskos notikumus Vidzemes pusē, Siguldas novadā un Mores pagastā, apskatīt Mores kauju muzeja un brīvdabas ekspozīcijas, kā arī piedalīties daudzveidīgās atrakcijās un jautrās stafetēs.

No plkst. 19.00 līdz 20.00 apmeklētājus uzrunās Mores kauju muzeja vadītāja. Par Latvijas armijas vienību sadarbību ar igauņu un somu karavīru vienībām stāstīs Latviešu strēlnieku apvienības pārstāvis, atvaļināts pulkvežleitnants Ēvalds Krieviņš. Klātesošie varēs noskatīties Mores pagasta Tautas nama amatierteātra uzvedumu „Senie kara stāsti”, ko ar latviešu karavīru dziesmām papildinās senioru vīru vokālais ansamblis „Saltavots”.

No plkst. 20.00 līdz 23.00 darbosies bufete „Mores garša” ar Mores saimnieču gatavotiem pavasara gardumiem un uz ugunskura vārītu „Mores pavasara tēju”, interesenti tiks aicināti iesaistīties diskusijās un vēstures atmiņu pārstāstos, bet pasākuma izskaņā līdz plkst. 24.00 pasākums turpināsies draudzīgās sarunās pie ugunskura. Ieeja pasākumā bez maksas.

Muzeju nakts pasākumus Mores kauju muzejā un Siguldas pils kompleksā atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi