×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-29
Turaidā notiks folkloras svētki „Mēs lībieši, mēs latvieši”

Turaidas muzejrezervāts, godinot Vidzemes un Kurzemes lībiešus, popularizējot lībiešu valodu un vairojot lepnumu par latviešu valodu, 7. jūlijā plkst. 15.00 rīko svētkus „Mēs lībieši. Mēs latvieši”.

Svētki sāksies ar izstādes „Līvzeme. Randali/jūrmalnieki” atklāšanu muzejrezervāta izstāžu zālē, kur būs iespēja aplūkot Līvu krasta iedzīvotāju portretus. Izstādi papildinās dokumentālā filma „Randali” (režisore Anete Lesīte), kuras pamatā ir sarunas ar portretētajiem cilvēkiem, tādējādi piešķirot papildu dimensiju un klātesamības sajūtu izstādes vēstījumam. Savukārt plkst. 15.30 notiks brīvdabas koncerts „Mēs lībieši. Mēs latvieši”, kur izskanēs gan lībiešu, gan latviešu valoda, mijoties lībiešu, latgaļu un latviešu tautasdziesmām, melodijām un dzejai, ko skandēs Latvijas universitātes Lībiešu institūta vadītājs, dzejnieks Valts Ernštreits.

Svētku dalībnieki un apmeklētāji būs aicināti piedalīties lībiešu valodas improvizētā mācību stundā kopā ar lībiešu kultūras darbinieci, skolotāju Zoju Sīli un lībiešu dziesmu ansambli „Līvlist”. Stāstus par Vidzemes lībiešiem stāstīs Vidrižu folkloras kopa „Delve”, līvu dziesmas dziedās Salacgrīvas „Cielava” un Rīgas „Skandinieki”, latgaļu valodas stīgas ievīs Rīgas „Grodi” un Līvānu „Ceiruleits”, Kurzemes valodas skanējumu rādīs Jūrkalnes „Maģie suiti” un latviešu dziesmas daudzinās Katlakalna folkloras kopa „Rāmupe”.

Notiks arī radošās darbnīcas bērniem: Gaujas lībiešu putniņu un Kurzemes lībiešu zivtiņu gatavošana, etnogrāfisko zīmju veidošana un sarunas uz lībiešu mācību soliņa. Tāpat svētkos tiks piedāvātas īpašas bezmaksas ekskursijas ekspozīcijā „Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”.

Svētku noslēgumā plkst.18.00 Dainu kalna Liepu aplī tiks stādīta jauna liepa un spēka rituālā pagātni, tagadni un nākotni caur zemes un gaisa stihijām savienos folkloras kopa „Delve”.

Svētkus „Mēs lībieši. Mēs latvieši” rīko Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Latviešu Folkloras biedrību, lai vēstītu par lībiešu kultūras mantojumu un saitēm ar baltu mantojumu, akcentējot Gaujas lībiešu kultūrvērtības, kā arī folkloras un valodas radošās izpausmes mūsdienās.

Biļetes cena – no 1,15 līdz 6 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja
www.turaida-muzejs.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi