×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-07
Topošajiem pirmklasniekiem obligāto apmācību īsteno attālināti

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, aktuāls kļuvis jautājums par pirmsskolas vecuma bērnu izglītošanu, kuri nākamajā mācību gadā uzsāks skolas gaitas 1. klasē un kuriem šajā gadā tiek īstenota obligātā apmācība. Patlaban visi bērnudārzi iespēju robežās topošajiem pirmklasniekiem nodrošina iespēju obligāto apmācību apgūt attālināti. Savukārt augustā, neilgi pirms jaunā mācību gada sākuma, plānots, ka vecāko grupu audzēkņi savā bērnudārzā varēs piedalīties klātienes apmācībās, lai ar pedagogu līdzdalību nostiprinātu un atkārtotu jau apgūtās zināšanas.

Pedagogi rūpīgi un atbildīgi seko līdzi katra bērna individuālajai attīstībai, mācību procesā iesaistot arī audzēkņu vecākus. Lielākā daļa bērnu jau šobrīd ir gatavi mācību uzsākšanai 1. klasē, tādējādi augustā paredzētās klātienes nodarbības topošajiem pirmklasniekiem būs pēc izvēles un iespējām. Jautājums par topošo pirmklasnieku izlaidumu laiku tiks izlemts, izvērtējot situāciju un konsultējoties ar vecākiem pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Lai pilnvērtīgi sagatavotos mācību uzsākšanai vispārizglītojošo skolu 1. klasēs, pedagogi audzēkņiem uzdod izglītojošus uzdevumus atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr. 716 “Noteikumi par valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām un pirmsskolas izglītības programmu paraugiem” noteiktajām vadlīnijām. Šobrīd, mācībām norisinoties attālināti, pedagogi mācību materiālus audzēkņu vecākiem nosūta e-pastā, sociālo tīklu vietnē Facebook vai lietotnē Whatsapp, aicinot vecākus būt līdzatbildīgiem un iesaistīties sava topošā pirmklasnieka izglītošanas procesā. Lai novērtētu audzēkņu veikumu un veidotu atgriezenisko saiti, izpildītos uzdevumus vecāki iesūta grupu audzinātājām foto un video formātā.

Saprotot, ka ārkārtējās situācijas laikā daudziem vecākiem jāpaliek mājās un plānotie atvaļinājumi tiek izņemti jau tagad, bērnudārzu vadītāji un pedagogi nepieciešamības gadījumā ir gatavi strādāt visus vasaras mēnešus, lai nodrošinātu bērnu izglītošanu un pieskatīšanu. Tādējādi iespējamas izmaiņas arī iepriekš plānotajiem pašvaldības bērnudārzu darba laikiem vasarā. Par izmaiņām aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Jau ziņots, ka valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā visos Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos tiek nodrošinātas dežūrgrupas tiem audzēkņiem, kuri paši un viņu ģimene pēdējo 14 dienu periodā nav bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un kuru vecākiem nav iespēja citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Pašvaldība katrā dežūrgrupā noteikusi audzēkņu skaitu no pieciem līdz septiņiem bērniem. Pagājušajā nedēļā dežūrgrupās audzēkņu skaits novadā kopumā bija vairāk nekā 40 audzēkņi dienā, bet šonedēļ bērnudārzu dežūrgrupas apmeklē turpat 50 audzēkņi. Pārējā laikā bērnudārza pedagogi, pedagogu palīgi atbilstoši mācību programmas saturam organizē un nodrošina attālinātā mācību procesa norisi. Pašvaldība aicina ģimenes izvērtēt bērnudārza apmeklējuma nepieciešamību valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi