×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-14
“Siguldas devons” aicina ievērot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus

Ņemot vērā straujo Covid-19 izplatības pieaugumu Latvijā, Ministru kabinets 13. oktobra sēdē pieņēma lēmumu, ka turpmāk sejas maskas būs jāvelk bibliotēkās, apmeklējot izstādes, bet nebūs jāvelk, atrodoties kultūras pasākumos – fiksētās, personalizētās sēdvietās. Kultūras centrs “Siguldas devons” aicina iedzīvotājus, apmeklējot kultūras centru un dodoties uz izstādi, lietot mutes un deguna aizsegu. Savukārt, apmeklējot pasākumu, kurā ir personalizētas sēdvietas, sejas masku var neizmantot, taču apmeklētāji aicināti lieki nedrūzmēties un doties uz savu sēdvietu, drošības nolūkos sejas maskas jāizmanto arī pirms un pēc pasākuma, kā arī pasākuma starpbrīdī.

Sejas maskas var nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam. Tāpat sejas masku var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi.

Kultūras centrs “Siguldas devons” norāda, ka plānotie pasākumi kultūras centrā notiks, visas sēdvietas ir personalizētas un izkārtotas ar distanci, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.

Lai mazinātu infekcijas izplatību, no 17. oktobra līdz 6. novembrim visā valstī būs ieviestas vēl citas drošības prasības – klātienē nevarēs notikt interešu izglītības un amatiermākslu nodarbības gan pieaugušajiem, gan bērniem grupās.

Tāpat Ministru kabinets lēma, ka:

no 17. oktobra:

  • privātu pasākumu (fiziskas vai juridiskas personas plānots un organizēts svētku, piemiņas, izklaides, sporta vai atpūtas pasākums ģimenes, radinieku, draugu un citu cilvēku lokā) vietās kopā drīkst būt telpās 30 cilvēki, ārpus telpām – 300 cilvēki. Ja privātu pasākumu rīko publiskā vietā, piemēram, restorānā, izīrētā pirtī, klubā vai citur, tad jānodrošina viesiem fiksētas, personalizētas sēdvietas, divu metru distance (izņemot personām no vienas mājsaimniecības), kā arī pasākums var norisināties līdz plkst. 24.00.

līdz 31. decembrim ir noteikti vēl šādi drošības pasākumi:

  • publiskos pasākumos iekštelpās vienlaikus pulcēties drīkst 500 cilvēki;
  • iekštelpās drīkst notikt tikai tādi publiski pasākumi, kuros ir fiksētas, personalizētas sēdvietas;
  • publiskos pasākumos ārtelpās nedrīkst būt vairāk par 1000 cilvēkiem;
  • pasākumi ārtelpās virs 300 cilvēkiem, kuros notiek personu pārvietošanās (piemēram, nūjošana, skriešana, maratoni), netiek organizēti.
  • pieaugušo neformālās izglītības grupās drīkst būt 30 cilvēki vienā grupā.

Aicinām novadniekus būt atbildīgiem un rūpēties par savu un apkārtējo veselību!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi