×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-28
Siguldas Valsts ģimnāzija iegūst finansējumu fizikas kabineta aprīkojuma iegādei

Siguldas Valsts ģimnāzija šogad piedalījās nodibinājuma “Iespējamā misija” konkursā, kurā iekļuva starp 10 uzvarētājiem un saņems AS “Latvenergo” finansējumu fizikas kabineta aprīkojuma iegādei 21 000 eiro vērtībā.

Konkurss notika vienā kārtā, skolām iesūtot pieteikuma anketu, motivācijas vēstuli un nepieciešamā aprīkojuma sarakstu fizikas kabinetam eksakto zinību apguvei. Konkursā kopumā saņemti 48 skolu pieteikumi, no kuriem desmit ieguva finansējumu. Tā ievaros balvā skolas saņems arī fizikas skolotāju apmācību par aprīkojuma izmantošanu.

Par saņemto finansējumu Siguldas Valsts ģimnāzijas fizikas kabinets tiks aprīkots ar portatīvajiem datoriem, jo fizikas stundās daudz tiek strādāts elektroniski, izmantojot dažādus sensorus, Moodle vidi, veicot laboratorijas darbu un mērījumu apstrādi.

Tāpat Siguldas Valsts ģimnāzija saņems divus eksperimentu komplektus, ar kuriem ir iespēja veikt daudzveidīgus eksperimentus dažādās jomās. Katrā klasē būs viens pilns mobils eksperimentu komplekts demonstrējumiem, kā arī darbam individuāli ar skolēniem. Tāpat šo komplektu tiks aicināti izmantot arī citu skolu skolotāji, izvērtējot savu skolu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanu.

Konkursā tika izvēlētas arī dažādas ierīces saistībā ar enerģijas pārvērtībām, lai varētu skolēni varētu izmēģināt un labāk izprast, kā notiek enerģijas pārvērtības. Izvēlētās ierīces ļaus novērot lietas, kas ikdienā nav redzamas, piemēram mērierīces elektrisko procesu mērīšanai – jaudai un patērētajai elektroenerģijai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi