×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-02
Pašvaldība piešķir brīvpusdienas daudzbērnu ģimenēm un samazina ēdināšanas izmaksas arī citiem

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē pieņemts lēmums ar šodienu, 2. februāri, uzsākt pašvaldības apmaksātu ēdināšanu Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm gan skolās, gan bērnudārzos. Savukārt visu pārējo novadā deklarēto ģimeņu bērnudārzniekiem un skolēniem no 1. līdz 9. klasei brīvpusdienas tiks piešķirtas no 1. septembra. Bet līdz tam, lai atbalstītu novadā deklarētās ģimenes, līdz šā mācību gada beigām pašvaldība segs ēdināšanas izdevumu pieaugumu bērnudārzos un skolās, kā arī izlīdzinās ēdināšanas izdevumu maksājumus, apmaksājot bērnudārzu ēdināšanu, kas pārsniedz 1,85 eiro, bet skolās – 1,55 eiro. Šajā gadā ēdināšanas atbalsta izdevumi pašvaldības budžetā plānoti vairāk nekā 650 tūkstošu eiro apmērā, nākamajā gadā sasniedzot pat vairāk nekā miljonu eiro.

Siguldas novada pašvaldība apkopojusi datus, ka pašvaldības apmaksāta ēdināšana novada daudzbērnu ģimenēm no 2. februāra tiks piemērota vairāk nekā 1170 audzēkņiem: pašvaldības bērnudārzos – vairāk nekā 480 bērniem, privātajās novada izglītības iestādēs – 50 bērniem, bet skolās – vairāk nekā 640 daudzbērnu ģimeņu skolēniem.
 

Ēdināšanas atbalsts pašvaldības un privātajos bērnudārzos

No šodienas, 2. februāra, Siguldas novadā deklarētajām ģimenēm, kurām piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” pašvaldība pilnībā finansēs bērnu ēdināšanu pašvaldības bērnudārzos un arī Siguldas novada privātajos bērnudārzos, bet ne vairāk kā 3,30 eiro apmērā dienā. Savukārt, ja ģimenes saskaņā ar spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem būs ieguvušas Mālpils daudzbērnu ģimenes statusu, tām tiks saglabāta 50% atlaide līdz brīdim, kad tās iegūs Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimeņu statusu.

Savukārt pārējām Siguldas novadā deklarētām ģimenēm, kuru bērniem vienas dienas ēdināšanas izmaksas pašvaldības un privātajos bērnudārzos ir lielākas nekā 1,85 eiro, pašvaldība segs pārējo summu. Līdz šim Siguldas novadā vecākiem bija piešķirts 10% pašvaldības atbalsts ēdināšanas izdevumu segšanai, bet, ņemot vērā to, ka ēdināšanas izmaksas energokrīzes dēļ ir pieaugušas līdz 3,30 eiro Siguldas pilsētas bērnudārzos, pašvaldība segs turpat 45% izmaksu. Atbalsts šādā apmērā Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem būs pieejams arī novada privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs.

Tāpat kā līdz šim ēdināšanas atlaides vai brīvpusdienas tiks piešķirtas tām trūcīgajām un maznodošinātajām ģimenēm, kurām to paredz Sociālā dienesta lēmums.

Visiem, kas pakalpojumu saņem Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos, atbalsts tiks piemērots automātiski, bet vecākiem, kuri pakalpojumu saņem Siguldas novada privātajās izglītības iestādēs, ar pašvaldības apstiprinātu izziņu par daudzbērnu ģimenes statusu būs jāvēršas pie ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja, lai pašvaldība kompensētu ēdināšanas izdevumus.
 

Ēdināšanas atbalsts līdz maija beigām Siguldas novada skolās

Siguldas novada pašvaldība tāpat kā iepriekš turpinās līdzfinansēt brīvpusdienas 1.–4. klašu skolēniem, tostarp sedzot ēdināšanas izmaksu pieaugumu, par kuru saskaņā ar līgumu pašvaldība vienojusies ar ēdinātāju.

Tāpat Siguldas novada pašvaldība turpinās apmaksāt kompleksās pusdienas to ģimeņu bērniem, kuriem to noteicis Sociālā dienesta lēmums, piešķirot trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statusu.

Lai izlīdzinātu ēdināšanas izmaksas ģimenēm visā Siguldas novada teritorijā, pašvaldības skolu 5.–12. klašu skolēniem, kuriem vienas dienas ēdināšanas izmaksas ir lielākas nekā 1,55 eiro, pašvaldība segs ēdināšanas izmaksu pieaugumu. Savukārt daudzbērnu ģimenēm, kurām piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” pašvaldība finansēs kompleksās pusdienas 100% apmērā. Krimuldas vidusskolā, turpinot iesākto, līdz mācību gada beigām pašvaldība finansēs kompleksās pusdienas 100% apmērā ģimenēm, kurām ir 3+ karte, bet ģimenēm, kurām piešķirts Mālpils novada daudzbērnu ģimenes statuss un kuras līdz šim brīdim nav reģistrējušās, lai saņemtu statusu “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs vai vairāk bērni”, pašvaldība finansēs kompleksās pusdienas 50% apmērā saskaņā ar esošajiem noteikumiem līdz brīdim, kad tās saņems Siguldas novada daudzbērnu ģimeņu statusu. Tad ēdināšanas atbalsts tiks piešķirs pēc jaunajiem noteikumiem 100% apmērā. Mālpils ģimenes aicinātas aizpildīt e.sigulda.lv iesniegumu un saņemt Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusu.

Lai nepasliktinātu līdzšinējo atbalstu Inčukalna pagasta ģimenēm, pašvaldība Inčukalna pamatskolā turpinās finansēt kompleksās pusdienas 5.–9. klašu skolēniem 100% apmērā.
 

Ēdināšanas atbalsts no 1. septembra Siguldas novada izglītības iestādēs

Atbalstot Siguldas novadā deklarētās ģimenes, sākot no 2022. gada 1. septembra, pašvaldība nodrošinās pašvaldības bērnudārzu ēdināšanas izdevumu apmaksu, kā arī apmaksās kompleksās pusdienas visiem Siguldas novadā deklarēto ģimeņu 1.–9. klašu skolēniem.

Lai izstrādātu vienotu ēdiena porciju uzskaites mehānismu un nodrošinātu vienlīdzīgu komplekso pusdienu saņemšanas kārtību, kā arī lai ikviens izturētos atbildīgi pret ēdiena taupīšanu un tā reālo izlietojumu, pašvaldība līdz 1. septembrim veiks sistēmas “PAĒD!S” pielāgošanu skolās, lai tajā bērni varētu validēties un saņemt savas brīvpusdienas, savukārt vecāki tās var atteikt un taupīt pašvaldības līdzekļus, ja bērns kādu iemeslu dēļ skolas kompleksās pusdienas neizmantos. Tādējādi pašvaldībai būs iespēja ietaupīt finanšu resursus un tos pārvirzīt attīstības veicināšanai izglītības iestādēs.
 

Pārtikas pakas attālināto mācību laikā

Šobrīd, kamēr dažviet Siguldas novadā Covid-19 ierobežošanai tiek organizēts attālinātais mācību process, Siguldas novada pašvaldība novadā deklarētām ģimenēm, kurām piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, ja noteikta karantīna vismaz 5 dienas pēc kārtas vai valstī noteiktās ārkārtējas situācijas laikā bērns neapmeklē bērnudārzu, nodrošinās atbalstu pārtikas paku veidā.

Tāpat pārtikas pakas tiek piešķirtas visiem 1.–4. klašu skolēniem visās Siguldas novada skolās, ja noteikta karantīna vismaz 5 dienas pēc kārtas vai mācības norit attālināti.

Ņemot vērā spēkā esošos saistošos noteikumus, vēl līdz 1. jūnijam būs spēkā dažādi atbalsta nosacījumi, tādējādi pašvaldība nodrošinās atbalstu pārtikas paku veidā, ja klasei vai daļai klases noteikta karantīna vismaz 5 dienas  pēc kārtas vai mācības notiek attālināti, novada skolās 5.–12. klašu audzēkņu ģimenēm, kurām:

  • piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”;
  • piešķirts trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes statuss;
  • piešķirts “Mālpils novada daudzbērnu ģimenes” statuss;
  • Inčukalna pamatskolas 5.–9. klašu skolēniem;
  • ir 3+ karte Krimuldas vidusskolā un Lēdurgas pamatskolā.

Pārtikas paku apjoms tiks apkopots mēneša griezumā un piešķirts mēneša beigās par reāli karantīnā pavadīto laiku. Plašāka informācija pieejama savā izglītības iestādē, sazinoties ar klases audzinātāju vai skolas administrāciju.

Svarīgi atzīmēt, ka tās daudzbērnu ģimenes, kurām ir jau apmaksātas pusdienas ēdināšanas sistēmā “PAĒD!S”, aicinām sazināties ar ēdināšanas uzņēmumu un lūgt atmaksāt iemaksāto naudu, rakstot uz e-pasta adresi info@anivasia.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi