×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-02
Informācija par palīdzības sniegšanas iespējām Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī ukraiņiem Latvijā

Lai atbalstītu Ukrainas iedzīvotājus, bēgļus un no Krievijas karadarbības cietušos, iedzīvotāji aicināti gan atsaukties dažādu organizāciju koordinētai palīdzības organizēšanai, gan dalīties ar pārbaudītu informāciju, kas varētu būt noderīga ukraiņu bēgļiem.

Darbu uzsācis Sabiedrības integrācijas fonda izveidotais vienotais informatīvais tālrunis “Palīdzība ukraiņiem Latvijā” – +371 27380380 –, kur iespējams vienuviet saņemt būtiskāko informāciju par atbalsta sniegšanas un saņemšanas iespējām Ukrainas civiliedzīvotājiem. Informatīvais tālrunis “Palīdzība ukraiņiem Latvijā” nodrošinās kara bēgļiem no Ukrainas centralizētu informāciju par pieejamo palīdzību un atbalstu Latvijā, piemēram, kā saņemt nodarbinātības, psiholoģiskās palīdzības, juridiskā atbalsta, tulka, veselības aprūpes, sociālā atbalsta un citus pakalpojumus. Savukārt Latvijas iedzīvotājiem sniegs informāciju par iespējām veikt ziedojumus un sniegt atbalstu, piemēram, iesaistoties brīvprātīgajā darbā. Sākotnēji paredzēts, ka informatīvais tālrunis strādās visu diennakti bez brīvdienām, atbildes varēs saņemt latviešu, krievu, ukraiņu un angļu valodās.

Tāpat ir sākusi darboties nevalstiskā sektora izveidota tīmekļa vietne www.ukraine-latvia.com un www.palidziukrainai.lv, kurā tiek aicināts reģistrēties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš vēlas sniegt jebkāda veida palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem, aizpildot anketu. Šajās tīmekļa vietnēs var reģistrēties arī Ukrainas iedzīvotāji, kuri ierodas Latvijā, lai pieteiktos atbalsta saņemšanai un uzzinātu informāciju par ieceļošanu, uzturēšanos, apmešanos un darba iespējām Latvijā.

Siguldas novadā palīdzību patlaban organizē labdarības biedrība “Lidojošie eņģeļi”. Biedrība informē, ka patlaban visvairāk nepieciešamas tās preces, kuras var pielietot brūču apkopšanai un pārtīšanai, kā arī lodes izņemšanai. Nepieciešamas marles saites, pārsēji, vienreizējie paladziņi, dezinfekcijas līdzekļi, žņaugi, pretsāpju līdzekļi, kā arī segas, pamperi, sieviešu higiēnas preces. Preces atbilstošā iepakojumā var novietot kastēs pie biedrības noliktavas “Jaunsiljēkās”, netālu no bijušā CSDD, jebkurā laikā, ja uz vietas neviena nav. Tiem, kas vēlas preci nodot koordinatoram, var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 25324292. Iedzīvotāju saziedotās preces koordinēti tiks nogādātas Ukrainas palīdzības sniegšanas punktos.

Tāpat kustība “Viegli palīdzēt” sadarbībā ar valsts pārvaldi un nevalstiskajām organizācijām nodrošina humānās palīdzības kravu sagatavošanu un nogādāšanu Ukrainai. Privātpersonām, kuras vēlas ziedot, lūgums aizpildīt šo anketu. Pēc anketas aizpildīšanas biedrības pārstāvji norādīs adresi preču nogādāšanai loģistikas centrā Rīgā un vienosies par preču precīzu apjomu.

Savukārt kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” kopā ar nevalstiskajām organizācijām un aktīviem Latvijas iedzīvotājiem šobrīd palīdz koordinēt atbalstu un palīdzības sniegšanu Ukrainas cilvēkiem, kuri varētu ierasties Latvijā. Lai apzinātu visus, kuri gatavi palīdzēt, aicinām aizpildīt šo anketu.

Šeit pieejama reģistrācijas platforma privātpersonām, kuras gatavas savā mājsaimniecībā bez atlīdzības uzņemt Ukrainas līdzcilvēkus. Tāpat ir iespējams ziedot arī finanšu līdzekļus, iesaistoties ziedot.lv kustībā.

Te apkopota informācija latviešu, krievu un ukraiņu valodā, kā rīkoties Ukrainas pilsoņiem, kuri ierodas Latvijā.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība ir pieteikusi savas izmitināšanas iespējas. Šonedēļ Mālpils dienesta viesnīcā jau ieradušās divas ukraiņu ģimenes. Ar viņiem tiekas Sociālā dienesta un biedrības “Cerību spārni” pārstāvji, lai izpētītu vajadzības un palīdzētu pēc iespējas ātrāk adaptēties. Biedrība arī nodrošina ģimenes ar nepieciešamajām lietām, iesaistās koordinācijas jautājumos, kā arī organizē brīvprātīgo darbu. Siguldas novada pašvaldība kā patvēruma devējs var piedāvāt 150 labiekārtotas gultasvietas, kā arī nepieciešamības gadījumā varam uzņemt vēl turpat 1000 bēgļus. Bēgļu plūsma lielākoties tiek koordinēta uz robežām caur VUGD un atbildīgajiem speciālistiem pašvaldībās, tomēr var būt situācija, ka kāds pie mums ierodas arī “pa tiešo”.

Tāpat pašvaldība sadarbībā ar “Cerību spārniem” aizvadītajā nedēļas nogalē veidoja ziedojumu vākšanas akciju un tās laikā cilvēki bija ārkārtīgi labestīgi un izpalīdzīgi. Šobrīd daļa no saziedotajām mantām jau ir nonākusi Ukrainā. Pagaidām palīdzības pieņemšana šajā punktā ir apturēta, bet, kad palīdzības organizācijas atjauninās nepieciešamo lietu sarakstu, pašvaldība informēs par palīdzības punkta darbības atsākšanu, ja būs nepieciešams!

 

Ņemot vērā šo trauksmaino laiku, aicinām iedzīvotāju parūpēties par savu un līdzcilvēku emocionālo un garīgo veselību. Būsim atbalsts viens otram! Tomēr, ja nepieciešama profesionāļu palīdzība, rosinām sazināties ar biedrības “Skalbes” profesionāļiem:

  • 116123 – diennakts vienotais krīžu tālrunis;
  • +371 67222922 – vienotais krīžu tālrunis (sazvanāms no ārzemēm);
  • 116111 – bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi