×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-08
Mūžībā aizgājis Nikolajs Kropotkins; pavadīšana pēdējā gaitā notiks 10.maijā

2014.gada 29.aprīlī Vācijā, Hannoverē, mūžībā aizgājis kņazs Nikolajs Kropotkins, pēdējais Siguldas muižas īpašnieku Kropotkinu ģimenes pārstāvis. Pavadīšana pēdējā gaitā notiks 10.maijā plkst.15.30 Siguldā, Kropotkinu dzimtas kapos.

Krievu aristokrātijas – Kropotkinu dzimtas saknes meklējamas tālā senatnē Smoļenskas apgabalā. Nikolajs Kropotkins dzimis 1924.gada 4.jūnijā, Vācijā, Berlīnē, kņaza Dmitrija Kropotkina un Ņinas fon Stoļņikovas ģimenē. Pārcietis Otrā pasaules kara notikumus, vairāk nekā desmit gadus pavadījis gūstā, kur pēdējos gadus, izmantodams savas krievu un vācu valodas labās zināšanas, strādājis par tulku.

N.Kropotkins allaž interesējies par savas dzimtas vēsturi un senču atstāto mantojumu, no visas sirds būdams pārliecināts, ka ikvienam ir jāatceras savas saknes, jāzina par dzimtas priekštečiem, vēsturi un vienmēr saglabājot cieņu pret zemi, kurā dzīvo.

Savu piederību Siguldai Nikolajs Kropotkins izjuta jau agrā bērnībā, apciemojot vecmāmiņu Mariju Kropotkinu un iepazīstot skaisto Siguldas dabu. Senču īpašumos Nikolajs Kropotkins mūža nogalē pabijis vairākas reizes, pēc tam, kad 2000.gadā Starptautiskās izstādes „EXPO 2000” stendā Hannoverē negaidīti fotogrāfijā ieraudzījis un atpazinis sava vectēva Nikolaja Kropotkina īpašumu – Siguldas Jauno pili. Pēdējo desmit gadu laikā ceļš uz Siguldu pēc Siguldas novada Domes ielūguma tika mērots vairākkārt, katram braucienam kļūstot par ilgi gaidītu un priekpilnu notikumu viņam pašam, ģimenei un siguldiešiem.

Šopavasar Nikolajam Kropotkinam ceļš no Hannoveres uz Siguldu būs pēdējais, lai pēc kņaza vēlēšanās viņš mūžam paliktu kopā ar savu dzimtu Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi