×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-10-24
Oktobrī beidzas pašvaldības un „Kūrnams” zemes nomas līgums; darbību pārtrauks panorāmas rats Siguldā

Oktobra nogalē beidzas Siguldas novada pašvaldības un SIA “Kūrnams” noslēgtais zemes nomas līgums par SIA „Kūrnams” piederošo publisko atrakciju iekārtas uzturēšanu un apsaimniekošanu un apmeklētāju izklaides organizēšanu publiskā atrakcijā „Panorāmas rats” uz pašvaldībai piederoša zemes gabala Leona Paegles ielā 21. Tas nozīmē, ka 40 gadus nokalpojušā panorāmas rata darbība tiks pārtraukta.

Lai nodrošinātu iespēju arī turpmāk Siguldas viesiem vērot aizraujošās Gaujas senielejas ainavas pāri koku galotnēm, Siguldas novada pašvaldība šobrīd plāno izsludināt publisku pieteikšanos uz zemes gabala Leona Paegles ielā 21 daļas nomu, jaunas aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas investīcijas ieceres realizācijai. Gadījumā, ja pieteiksies vairāki pretendenti, tiks rīkota zemes gabala nomas tiesību izsole.

Siguldas novada pašvaldības prioritāte ir iedzīvotāju un Siguldas apmeklētāju drošība, kā arī sniegto pakalpojumu kvalitāte un kopējā tūrisma tēla nostiprināšana. Siguldas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Dana Spulle stāsta, ka novada viesi pēdējos gados vairākkārt ir norādījuši uz iekārtas nepārliecinošo izskatu un darbību: „Esam saņēmuši viedokļus, ka mūsu panorāmas rats ir morāli un fiziski novecojis, šī ierīce izskatās visai nepatīkamā stāvoklī un neatbilst mūsdienīgam priekšstatam par kvalitatīvu atrakciju”.

Lai arī panorāmas ratam katru gadu tiek veikta drošības pārbaude, pamatojoties uz ekspertu ieteikumiem, pēdējos gados apmeklētāji tiek laisti tikai katrā otrajā kabīnē.

Panorāmas rats ir viena no tām apmeklētājus izklaidējošajām atrakcijām, kura iekļauta Latvijas bīstamo iekārtu sarakstā. Ņemot vērā šī rudens negadījumu ar gaisa trošu vagoniņu, Siguldas novada pašvaldība oktobra sākumā notikušajā Tūrisma konsultatīvās padomes sēdē organizēja tikšanos ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvjiem, lai pārrunātu patērētāju tiesības tūrisma nozarē, kā arī papildus pievērstu uzmanību atrakciju drošības jautājumam. Siguldas novada pašvaldība ir nosūtījusi vēstuli Patērētāju tiesību aizsardzības centram ar lūgumu sniegt informāciju par visām iekārtām, kuras ir bīstamo iekārtu reģistrā, lai pārliecinātos par iedzīvotāju un Siguldas apmeklētāju drošību un tūrisma piedāvājumā iekļautu tikai tos uzņēmējus, kuru bīstamām iekārtām ir veikta ikgadējā pārbaude.

Panorāmas rats, no kura paveras aizraujoša Gaujas senielejas ainava no 30 metru augstuma, atrodas Siguldā, Leona Paegles ielā 21 un darbojas jau kopš 1974.gada 11.septembra. Pašvaldībai pieejamajā dokumentācijā nav norādīts pirms 40 gadiem ražotās ierīces ekspluatācijas termiņš.

Siguldas panorāmas rats apmeklētājiem pieejams līdz 31.oktobrim.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Sandra
- 2014-11-07 13:22

Protams, ka drošībā ir svarīga, bet rats bija Siguldas pazīšanās simbols! Vai tad nevar uzcelt jaunu ratu! Negribētos tur redzēt kaut kādu būdu!

GuntarsR
- 2014-10-27 16:48

Protams neviens negrib otru Zolitūdi, bet jāsaprot, ka katrs laikmets atstāj kaut ko no sevis ainavā. Tas iekodējas zemapziņā paaudzēs. Domāju Siguldas panorāmas ritens ir viens no tiem vērtību veidojošiem elementiem, kas ir netaņemama mūsu pilsētas ainavas sastāvdaļa. Nojaukt ir visvienkāršākais... Cerams, ka vietā nebūs tingentangeļi.

Minks
- 2014-10-26 14:32

Cik ļoti gan komentētāji neiedziļinās patiesajā problēmā. Pērn izbraucu ratā un sapratu, ka nekad vairs. Vai tiešām jums liekas, ka braukt ar Ikarusu vai gaziku ir joprojām normāli? Un kas notiks, ja tam lūznim kkas salūzīs? 40 gadi metālam, kas stāv ārā ir ļoti daudz.
Es piekrītu, ka rats ir pierasts un iederās svētku laukumā, bet, ja īpašniekam nav naudas to sakopt un saremontēt, nerunājot par to, ka tuvplānā arī vizuāli tas rats vairs nav baudāms (kauns, ka ratam nav jumtiņi, ka stūres ierūsējušas..), tad nevajag izaicināt likteni.
Atdosim godu ratam un dzīvosim tālāk droši.

Lelde
- 2014-10-26 10:32

Kāds /kāda/ televīzijā izteicās, ka "Panorāmas rats" bojā skatu. Es teiktu, ka rats ir viens no Siguldas vizītkartēm. Gan jau uztaisīs "BARDAKU" par LIELĀKU naudu. Domei naudiņa ļļļļoti patīk, tikai algas gan nepatīk maksāt....

lakshmi
- 2014-10-25 12:40

Nedaudz žēl, jo rats bija pierasts pilsētas rekvizīts, tā pat kā spieķis. Divas paaudzes ar to izaugušas, bet skaidrs, ka viss nolietojas un Domei citi plāni šai teritorijai. Galvenais, lai netiktu ierīkotas skaļas atrakcijas un norobežota zaļā zona iedzīvotājiem, kuriem tā ir sena pastaigu vieta. Gribētos, lai būtu vienlīdzīga attieksme pret visiem pilsētas iedzīvotājiem un nebūtu tikai finansiāla ieinteresētiba, un tai pakārtotas darbības. Skumji jau, ka pilsdrupas vairs nav draudzīgi pieejamas.Agrāk aizbraucu ar riteni, palasīju grāmatu, bija miers ar skatu uz pili.Tagad jāmeklē cita vieta.

Pasākumi