×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-10
Robotikas pulciņa dalībnieki piedalās starptautiskās sacensībās

Siguldas novada Jaunrades centra Elektronikas un mehatronikas pulciņa dalībnieki 29. un 30.novembrī piedalījās lielākajās Baltijas elektronikas un robotikas sacensībās „Robotex 2014”, Tallinā. 

„Robotex” ir Baltijā nozīmīgākās sacensības robotikā un elektronikā, kuras organizē Tallinas Tehniskā Universitāte un Tartu Universitāte. Sacensības norisinās 12 dažādās robotikas disciplīnās, tāpat pasākuma ietvaros notiek viena no lielākajām robotikas un elektronikas izstādēm Baltijā. Šogad „Robotex” sacensībās piedalījās vairāk nekā 600 robotu būvētāji un 346 roboti.

Siguldas novada Jaunrades centru pārstāvēja seši roboti divās disciplīnās. Sigis-L2, Sigis-L3 un Sigis-L4 sacentās līnijsekotāju disciplīnā un uzrādīja labu sniegumu. Sigis-L3, kurš ir pirmais pilnība 3D drukātais robots, kurš piedalās sacensībās, iekļuva labāko desmitniekā. Otra disciplīna, kurā sacentās jaunākie no pulciņa dalībniekiem bija “folkrace” (“tautas rallija”) disciplīna. Viss elektronikas pulciņš guva savu pirmo pieredzi starptautiskās sacensībās un godam pārstāvēja Siguldas novada vārdu, pārspējot daudzus pieaugušos dalībniekus un gūstot mācības turpmākajiem darbiem, lai nākotnē piedalītos un gūtu lielus panākumus.  

Kopā ar pulciņa vadītāju Edgaru Bajarunu devās septiņi Siguldas novada pārstāvji – Andris Jenerts, Rihards Bērziņš, Renārs Rohlta (Siguldas pilsētas vidusskola, 9.klase), Mārtiņš Smilga (Siguldas pilsētas vidusskola, 7a.klase), Nils Spuravs (Siguldas pilsētas vidusskola, 6a.klase), Reinis Ozols (Siguldas pilsētas vidusskola, 5a.klase) un Ingus Valheims (Siguldas 1.pamatskola, 4a.klase).

Paldies Siguldas novada pašvaldībai par sniegto atbalstu un iespēju piedalīties 2014.gada robotikas nozīmīgākajā pasākumā. Tāpat arī aicinām interesentus, kuriem ir vēlme izmēģināt roku elektronikā un mehatronikā, būvējot savus robotus un noderīgus elektroniskos rīkus, iesaistīties Siguldas novada Jaunrades centra elektronikas pulciņā.

Informāciju sagatavoja:
Elektronikas un mehatronikas pulciņa vadītājs
Edgars Bajaruns


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi