×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-11
Regulators apstiprina jaunu sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome apstiprinājusi jaunu SIA „Getliņi EKO” sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu. Sākot ar nākamā gada 1.janvāri sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs poligonā „Getliņi” būs 15,54 eiro par tonnu, kas ir par 13% lielāks nekā spēkā esošais tarifs bez dabas resursu nodokļa (DRN). Apstiprinātajā tarifā nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis (PVN) un DRN. Jaunais tarifs attiecas uz tiem komersantiem un individuālajiem atkritumu piegādātājiem, kas nodod sadzīves atkritumus apglabāšanai poligonā „Getliņi”.

Pirms tarifa apstiprināšanas Regulators izvērtēja SIA „Getliņi EKO” iesniegto informāciju un tarifa projektā iekļauto izmaksu pamatotību. Sākotnēji komersanta iesniegtais tarifa projekts sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanai poligonā „Getliņi” paredzēja 18,87 eiro par tonnu. Izskatīšanas procesā tika precizētas tarifu veidojošās izmaksas, pārstrādāts izdevumu un ieņēmumu attiecināšanas modelis, kā rezultātā tarifs, salīdzinot ar sākotnēji iesniegto, samazinājās par 3,33 eiro par tonnu.

Spēkā esošais sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs ir 23,69 eiro par tonnu bez PVN, bet tajā ir ieskaitīts DRN 9,96 eiro par tonnu, kas, saskaņā ar toreiz spēkā esošo metodiku, tarifā tika iekļauts periodam no 2012.gada 1.janvāra. Spēkā esošais sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs tika apstiprināts 2009.gada 8.septembrī Rīgas rajona pašvaldību sabiedrisko pakalpojumu regulatorā.
Poligonā „Getliņi” katru gadu nonāk aptuveni 300 000 tonnu sadzīves atkritumu no Rīgas, kā arī Pierīgas (Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Mālpils, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Stopiņu novadiem).

Sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs ir tikai viena daļa no kopējās maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, kuru apmaksā atkritumu radītājs. Otra daļa ir maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu, kuru nosaka pašvaldība, pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp pašvaldību un sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju – sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzēju, kuru pašvaldība ir izvēlējusies iepirkuma konkursa kārtībā. Trešā daļa ir dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu normatīvajos aktos noteiktajā apmērā.

Lai uzklausītu pakalpojuma lietotāju viedokli par iesniegto tarifa projektu, Regulators 2014. gada 6.jūnijā Stopiņu novadā, Rumbulā organizēja uzklausīšanas sanāksmi, kurā piedalījās SIA „Getliņi EKO” pārstāvji, amatpersonas no Ogres, Ķeguma, Baldones un Olaines pašvaldības, pārstāvis no SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”, kā arī pārstāvis no Latvijas Pašvaldību savienības. Sanāksmes laikā priekšlikumi un ierosinājumi par iesniegto tarifa projektu netika izteikti.

SIA „Getliņi EKO” reģistrēta 1997.gada 21.novembrī, tās kapitāldaļu turētājas ir Rīgas dome (97,92%) un Stopiņu novada dome (2,08%).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi