×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-12
Zaļais rūķis māca bērniem kā videi draudzīgi svinēt Ziemassvētkus

12.decembrī Zaļais rūķis savās nodarbībās bērnudārza „Ieviņa” bērniem mācīja kā zaļi nosvinēt Ziemassvētkus.

Bērni uzzināja, ka vislabāk svētkus svinēt mežā pie eglītes, to rotājot ar meža zvēriem iecienītiem gardumiem – āboliem, burkāniem un zīlēm. Lai svētku gaisotne būtu romantiskāka pie eglītes var iededzināt īstās vaska svecītes. Rūķis aicināja mājās nest puķu podā stādītu eglīti, lai to pēc tam varētu iestādīt meža, kā arī no egļu čiekuriem izbērt sēkliņas un iesēt mežā, lai nocirstās eglītes vietā izaugtu daudz jaunas egles.

Bērni piedalījās diskusijās ar ko labāk rotāt eglīti un vienojāmies, ka tie var būt čiekuru vīriņi, piparkūkas, āboli, pārsliņas. Noskaidrojām, ka vaska svecītes ir videi draudzīgākas kā parastās sveces, jo parastās satur smagos metālus. Vienojāmies, ka dāvanas labāk saiņot otrreiz izmantojamos papīros – piemēram, avīzēs. Lai svētkos netrūktu jautrības, gājām rotaļās un veicām sportiskas aktivitātes. Katra grupa tika pie mazas dāvaniņas – „Pirkstu rūķa”, kas palīdzēs būt čakliem, lai videi draudzīgi sagaidītu Ziemassvētkus.
 
Informāciju sagatavoja:
Bērnudārza „Ieviņa” vadītājas vietniece izglītības jomā,
Ekoskolas koordinatore
Ilze Rence


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi