×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-13
Siguldieši kļūst par inovatīvo biznesa ideju konkursa uzvarētājiem

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā inovatīvo biznesa ideju konkursa „Ideju kauss 2014” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā atklātas šī gada divpadsmit labākās biznesa idejas. Par labāko šī gada biznesa ideju, kura saņēma 7 000 eiro naudas balvu un A/S „Aldaris” simpātiju balvu 1000 eiro apmērā, ir atzīta Jāņa Zilvera un Lienes Zilveres ideja - svētku dzēriens „Rabarber”. „Sagaidot svētkus savā ģimenē, secinājām, ka trūkst dabīga un bezalkoholiska dzēriena, ko celt galdā. Mūsu dzēriens tiks gatavots no dabīgas sulas, mēs tam nepievienosim konservantus un krāsvielas”, tā idejas autors vēstīja savā idejas pieteikumā. Svētku dzēriens tapis Siguldas novada SIA “Zilver”.

Otro vietu un 5 000 eiro naudas balvu ieguva Ditas Lapsas, Dāvja Vilcāna un Pētera Rūča ideja „Tīršķirnes suņu informācijas sistēma”. Biznesa ideja ir izveidot līdz šim nebijušu starptautiskām prasībām atbilstošu informācijas sistēmu, kurā tīršķirnes suņu saimniekiem visā pasaulē būtu nodrošināta ērtāka pieteikšanās suņu izstādēm un citiem viņus interesējošiem pasākumiem.

Trešo vietu un 3 000 eiro naudas balvu saņēma Valtera Stūra, Osvalda Trofimova un Ievas Māķenas ideja „[Zefīrs] dekoratīvā betona dizaina produkti”. Šīs biznesa idejas pamatā ir ražot dažādus dizaina un interjera produktus no betona, kura pamatā ir īpaša recepte. Tas ļauj piešķirt materiālam vieglumu, plānumu, dažādas krāsas un ļoti augstu kvalitāti.

Jau ceturto gadu konkursa „Ideju kauss” ietvaros tika pasniegta balva „Eko – inovatīvākā ideja”. Šogad tā tika pasniegta sadarbībā ar VAS „Latvijas valsts meži”. 2000 eiro naudas balvu šajā kategorijā ieguva Ligitas Breģes, Jura Krūmiņa un Jāņa Reinfelda ideja „Moduļu sistēma Meet Me! Publiskai telpai”. „Meet me!” ir moduļu konstrukcija publiskai telpai, kas ļauj izmantot dažādas sēdēšanas un atbalsta plaknes. Konstrukcija tiek veidota no koka un metāla savienojuma.

Rīgas Biznesa skolas speciālbalvu, 1 000 eiro dāvanu karti, ieguva ideja "REQPOT" un tās autori Artūrs Toms Plešs un Andris Bačkurs.

Šogad konkursam „Ideju kauss 2014” kopumā tika iesniegtas 314 biznesa idejas, no kurām 132 izcīnīja iespēju piedalīties konkursa 2.kārtā, bet finālā iekļuva 12 labākās.

Inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss 2014” jau astoto gadu rīko LIAA. Konkursu atbalsta un idejām īstenoties palīdz Rīgas Brīvostas pārvalde, VAS „Latvijas valsts meži”, A/S „Aldaris” un Rīgas Biznesa skola


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi