×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-12-23
Martins Dukurs atzīts par Latvijas labāko sportistu; balva arī Jānim Strengam

"Gada Balvas sportā 2014" svinīgajā ceremonijā, kas piektdien, 23.decembrī notika Rīgā, kultūras pilī "Ziemeļblāzma", par Latvijas labākajiem sportistiem otro gadu pēc kārtas atzīti skeletonists Martins Dukurus un cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Martins Dukurs 2014. gadā kļuva par pieckārtēju Eiropas čempionu, turklāt Vecā kontinenta galvenajās sacensībās viņš uzvarēja piekto reizi pēc kārtas. Siguldas atlēts triumfēja arī Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā un izcīnīja sudraba medaļu Soču olimpiskajās spēlēs. M.Dukurs par labāko sportistu tika atzīts arī 2010., 2011. un 2013. gadā.

Kopumā svinīgajā "Gada balva sportā 2014" noslēguma ceremonijā tika piešķirtas balvas 16 kategorijās.

Par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos kļuva olimpiskie vicečempioni bobsleja četrinieks Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un siguldietis Jānis Strenga.

Nominācijā "Labākais Latvijas treneris", kurā pretendentu vidū bija arī Dainis Dukurs un kamaniņu braucēju Šicu treneris Jānis Liepa, uzvarēja Latvijas bobsleja izlases vadītājs Sandis Prūsis.

Par Gada sporta notikumu Latvijā tika atzīta Nāciju kausa izcīņa motokrosā Ķegumā, kur sacentās pasaules labākie šie sporta veida pārstāvji. Uz šo titulu pretendēja arī divi ar Siguldu saistīti pasākumi – pirmo reizi notikušais Eiropas čempionāts kamaniņu sportā junioriem un jauniešiem, kurā piedalījās 123 sportisti no 15 valstīm, un tradicionālais Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas šogad pulcēja piecus tūkstošus dažādu paaudžu riteņbraucēju no visiem Latvijas novadiem.

Par labāko tehnisko sporta veidu sportistu tika atzīts šāgada pasaules rallijkrosa čempionāta laureāts Reinis Nitišs, kurš kļuva arī par Latvijas gada populārāko sportistu, līdzjutēju vērtējumā apsteidzot tenisistu Ernestu Gulbi un biatlonistu Andreju Rastorgujevu.

Par gada labāko sporta spēļu komandu tika atzīta Latvijas hokeja valstsvienība, bet titulu "Gada uzlecošā zvaigzne" ieguva tenisiste Jeļena Ostapenko.

Balvu par cīņas gribu ieguva triatlonists Jevgeņijs Birins, kurš prestižā "Ironman" seriāla sacensībās finišējis rāpus, jo aptuveni 200 metru pirms beigām viņam atteikušās darboties kājas.

LOK speciālbalvu saņēma Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, titulu "Gada sporta skolotājs" ieguva Dmitrijs Gorlačevs no Liepājas A.Puškina 2.vidusskolas, balvu "Paraugs sportā" – volejboliste un trenere Inguna Minusa, Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu ieguva šī gada Eiropas čempions šķēpmešanā Dmitrijs Silovs, bet pie Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla speciālbalvas tika bobslejists Daumants Dreiškens.

Savukārt balvu par mūža ieguldījumu sportā no Valsts prezidenta Andra Bērziņa rokām saņēma Latvijas futbola simtgades labākais tiesnesis, ilggadējais sporta darbinieks, žurnālists un viens no spilgtākajiem futbola entuziastiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas Miķelis Rubenis.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi