×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-01
Siguldas novada Domes priekšsēdētāja Vecgada uzruna Svētku laukumā

Labvakar siguldieši, novadnieki un mūsu ciemiņi!

Daba, vēsture, kultūra, aktīvs dzīvesveids, sports un aizrautība – tie ir vārdi, ar kuriem ikdienā dzīvo Sigulda, mūsu novads. Un šogad visi šie vārdi pārtapa vienā kopīgā apzīmējumā – Sigulda – aizrautības vektors. Un tā tas tiešām arī ir!

2014.gada februārī mūsu olimpieši atgriezās ar olimpiskajām medaļām, mūsu sportisti izcīnījuši daudz un dažādas medaļas. Mūsu cilvēki kultūrā, izglītībā, sabiedriskajā dzīvē un uzņēmējdarbībā ar saviem sasniegumiem, darbu nesa ziņu Latvijai un pat pasaulei par vietu, no kurienes viņi nāk – vietu, kur dzīvo un rada ar aizrautību.

2014.gadā Sigulda bija Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas oficiālais partneris, un tas mums noteikti ir ieguvums un arī būs ieguvums nākotnē. LonelyPlanet šajā gadā atzinusi Siguldu par vienu no 50 pasaules noslēpumainākajiem galamērķiem. Sigulda arī nominēta kā trešā jaukākā Eiropas mazpilsēta.

Šajā gadā mēs turpinājām mērķtiecīgi darīt vissvarīgāko – investēt mūsu bērnos: šī gada janvārī mēs vērām durvis vēl vienam jaunam bērnudārzam un gada garumā veicām neatliekamākos remontdarbus citās izglītības iestādēs. Šajā gadā mēs palielinājām algas audzinātājām un auklītēm bērnudārzos, ko turpināsim darīt arī 2015.gadā. Izglītības saturs mums kļūst arvien konkurētspējīgāks, un 1.septembrī atvērtā 1.sporta klase noteikti ir izaicinājums ikvienam dzīvot aktīvāk, veselīgāk.

Un tagad par rekordiem. 2012.gadā pasaulē nāca 221 jaundzimušais novadnieks, 2013.gadā tie jau bija 247, bet 2014.gadā līdz 30.decembra vakaram Siguldas novadā bija deklarēti 258 mazie novadnieki. Protams, tas atkal ir rekords, un šis skaitlis būs lielāks, jo janvārī tiks piedeklarēti tie mazuļi, kuri dzimuši tagad, decembra pēdējās dienās.

Ziniet, visam teiktajam un iepriekšējos gados paveiktajam ir arī rezultāts, un to ir paziņojis portāls NeoGeo.lv, apkopojot pētījumu, ka Sigulda ir vienīgā Latvijas pilsēta, kurā atjaunotajā Latvijā pēdējo 25 gadu laikā iedzīvotāju skaits ir palielinājies par 1%. Salīdzinot ar pārējo Latviju, kurā iedzīvotāju skaits samazinājies par 21%, mūsu pieaugums ir ļoti labs. Sigulda ir vienīgā tāda Latvijā.

Šis gads Latvijai un visai pasaulei ir pagājis ar pārdomām, kas notiek Ukrainā, kas notiek pasaulē. Mums Latvijā nākamajā gadā noteikti būs jādzīvo ar vārdiem uz lūpām – Dievs, svētī Latviju! Ticiet sev, saviem tuvajiem, šai zemei, vietai – tas, kam mēs ticam, – ir un būs izšķirošā nozīme mūsu ikkatra dzīvē.

Sigulda aizrauj, un jūs jau ziniet, ka ne tikai mūs, kas šeit dzīvojam. Sigulda aizrauj, un tā tas būs tik ilgi, kamēr vien mēs paši sev ticēsim.

Es novēlu jums ikkatram 2015.gadā visu – vislabāko. Laimīgu jauno gadu!

Ar cieņu
Siguldas novada Domes priekšsēdētājs
Uģis Mitrevics


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi