×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-10
Aicina uz sarunu ciklu „Zaļā dzīvesveida seriāls” Siguldas pagasta Kultūras namā

2013.gadā Siguldas novada pašvaldība ieguva titulu „Veselību stiprinoša pašvaldība” par pašvaldības ieguldījumu tautas veselīga dzīvesveida stimulēšanā un attīstībā. Lai turpinātu rūpēties par iedzīvotāju un novadnieku veselību un mūžizglītību, Siguldas pagasta Kultūras nams aicina apmeklēt jaunu sarunu ciklu „Zaļā dzīvesveida seriāls”, kura pirmā nodarbība notiks 18.janvārī plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā. To vadīs uztura speciāliste Eva Kataja, aktualizējot tēmu „Ēdiens – tā ir māksla, dzīvesveids, zāles un baudījums vienā.”

Eva Kataja ir aktīva un veselīga dzīvesveida piekritēja, kura ir ieinteresēta mainīt cilvēku maldīgos priekšstatus par veselīgu ēšanu, svara regulēšanu, kā arī uztura un slimības savstarpējo sakarību. Saruna būs par uztura veidošanu pieaugušajiem un bērniem, no kā vajadzētu būvēt ikdienas ēdienkarti, cik bieži un ko labāk ēst katrā dienas daļā. Rūpējoties par novada jauno paaudzi, svarīgi kā pareizi būtu veidojams bērna uzturs (bērnudārza, skolas vecuma bērnam), par bioloģiskām pārtikas priekšrocībām un superfūdiem. Būs iespēja arī degustēt mazpazīstamus, bet ļoti interesantus produktus.

„Es uzlaboju savu veselības stāvokli un dzīves kvalitāti kopumā un vēlos palīdzēt to sasniegt arī citiem. Man tas izdevās ar atgriešanos pie dabīga, pamatā uz augu valsts produktiem balstīta uztura, mājās gatavotām maltītēm, fiziskām aktivitātēm un dažādām stresa mazināšanas tehnikām. Nav jābadojas, nav jāskaita kalorijas pie katra apēstā kumosa, nav jānorobežojas no visiem iemīļotajiem ēdieniem, jo tas var novest pie dažādiem mikroelementu deficītiem, kaitēm un negatīvām emocijām,” stāsta uztura speciāliste E.Kataja, kura ir pārliecināta, ka ar atbilstošu uzturu var panākt visu – savest kārtībā gan ķermeni, gan prātu, gan garu.

Eva Kataja 2011.gadā ieguvusi bakalaura grādu veselības aprūpē Rehabilitācijas fakultātes programmā „Uzturs” Rīgas Stradiņa universitātē. 2012.gadā iegūts maģistra grāds Medicīnas zinātnēs Glāzgovas Universitātē (University of Glagsow (Human Nutrition, Obesity and Weight Management specialization).

„Zaļā dzīvesveida seriāls” top sadarbībā ar Siguldas tiešās pirkšanas pulciņu, tāpēc otrā sērija plānota 15.februārī. Tikšanās notiks grāmatas „Zaļās receptes” un „ph receptes” autores Ilzes Lipskas vadībā, un tās laikā tiks pārrunāts par minerālvielu lādiņu un enerģijas avotu mūsu organismam – zaļo kokteiļu un ph līmeņa uzturēšanas meistarklasi.

15.martā – trešajā tikšanās reizē – plānota tikšanās par bioloģisko saimniekošanu dārzā, bet 12.aprīlī būs iespēja satikties ar zaļā dzīvesstila žurnāla „Vides Vēstis” galveno redaktori Anitru Toomu. Sarunas tēma – videi draudzīga saimniekošana.

Papildu informācija pa tālruni 26112886 vai e-pastā terezija.leimane@sigulda.lv. Dalības maksa – 2 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi