×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-10
LABOTS: Dzimstības rādītāji Siguldas novadā turpina pieaugt arī 2014.gadā

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā ir sasniegts jauns jaundzimušo novadnieku rekords – 2014.gadā Siguldas novadā reģistrēti 265 jaundzimušie Siguldas novada iedzīvotāji – 131 zēns un 134 meitenes, kas ir par 18 mazuļiem vairāk nekā pērn. Jau vairākus gadus – kopš 2006.gada – Siguldas novadā dzimstības un demogrāfiskie rādītāji ir ar pozitīvu tendenci. 2013.gadā Siguldas novadā tikai reģistrēti 247 jaundzimušie novadnieki, savukārt 2012.gadā – 221 mazulis. Iedzīvotāju reģistra dati liecina, ka 2014.gadā aizsaulē aizgājuši 186 Siguldas novadā deklarējušies iedzīvotāji (2013.gadā – 184 novadnieki).

„Siguldas novadā jau deviņus gadus pēc kārtas pieaug dzimstības rādītāji. Dzimstības pieaugums un tas, ka aizvien vairāk jaunās ģimenes izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, liek arī pašvaldībai nopietni domāt par kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu jaunajiem iedzīvotājiem – 2013.gadā atvērām jaunu sākumskolu, 2014.gada sākumā durvis vēra vēl viens jauns bērnudārzs, savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijai un Allažu pamatskolai tiek gatavoti renovācijas tehniskie projekti, kuru realizācija plānota 2017.gadā. Jaunās novadnieku ģimenes atbalstām ar vienu no lielākajiem jaundzimušo pabalstiem Latvijā. 2014.gadā jaundzimušo pabalstos esam izmaksājuši turpat 66 tūkstošus eiro. Arvien plašāku pašvaldības atbalstu var saņemt arī ģimenes, kas iesaistījušās daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā,” stāsta Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

2014.gadā Siguldas novadā Gunas Karkanes un Didža Nikolajeva ģimenē piedzima astotais bērns, savukārt vienā ģimenē piedzima piektais bērns, trīs ģimenēs piedzimuši ceturtie bērni. Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā iesaistījušās vairāk nekā 265 ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērnu.

Populārākie vārdi 2014.gadā dzimušajām meitenēm bijuši: Gabriela, Emīlija, Alise, Anna, Elizabete, Estere, Līva, Marta, savukārt zēniem – Martins, Tomass, Dāvids, Marks, Jēkabs, Kristiāns, Gustavs, Kristers, Olivers, Pauls. Reti vārdi – Selīna, Henriete, Saiva, Ada, Ketrīna, Elīsija, Franciska, Zīle, Deiva, Anne, Rajans, Andžs, Juliāns, Kims, Elārijs, Keisijs, Marsels, Raido, Ragnārs. Otrais vārds dots 31 bērnam no Siguldā deklarētajiem jaundzimušajiem.

Kopš 2012.gada Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveic novadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņem īpaši veidotas monētas, kurās iegravēts novada ģerbonis un mazuļa dzimšanas gads. 2014.gada otrajā pusgadā dzimušie mazuļi un viņu ģimenes tiks godinātas 7.februārī.

Jāatzīmē, ka portāla NeoGeo.lv pētījums liecina, ka Sigulda ir vienīgā no 20 pēc iedzīvotāju skaita lielākajām Latvijas pilsētām, kurā kopš 1990.gada, lai arī neliels (+1%), bet ir iedzīvotāju pieaugums.

Jau ziņots, ka no 2010.gada 1.novembra spēkā stājās saistošie noteikumi, kas nosaka, ka tiesības saņemt pabalstu par katru novadā deklarēto jaundzimušo ir tiem vecākiem, kas Siguldas novadā deklarējuši savu pamata dzīves vietu ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna reģistrācijas. Savukārt, ja dzīvesvietu Siguldas novadā divpadsmit mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsts tiek izmaksāts 50% apmērā. Vienreizējs pabalsts par jaundzimušo bērnu Siguldas novadā ir 320 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi