×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-12
Pašvaldība pārrunā sadarbības iespējas ar Latvijas Kultūras akadēmiju

9.janvārī Siguldā notika Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) vadības grupas sanāksme, lai klātienē ar Siguldas novada pašvaldību pārrunātu sadarbības iespējas.

Pagājušajā gadā Siguldas pils kompleksa Demo dienu ietvaros siguldiešiem bija iespēja Jaunās pils Svētku zālē redzēt Teātra mākslas 3.kursa studentu koncertizrādi „Vēl neesmu dubļos tik dziļi es stidzis...” ar Eduarda Veidenbauma dzeju un Jura Kulakova mūziku Māras Ķimeles režijā. Tad arī dzima ideja par ilglaicīgu un mērķtiecīgu sadarbību Akadēmijai ar Siguldas novada pašvaldību. Toreiz Māra Ķimele sarunā ar Siguldas novada Domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu jokojoties teica: „nākamajā vasarā Siguldā iestudēsim Raiņa „Mīla stiprāka par nāvi””. 2015.gads ir pienācis, un abu jaunās sadarbības partneru sarunās viens no pirmajiem kopējiem projektiem tika pārrunāts tieši šis. LKA pārstāvji uzsvēra Siguldas kā kultūras un jaunrades procesiem izcili piemērotas teritorijas potences un piedāvāja sadarbību gan kopēju radošu projektu, gan studentu prakšu, kultūrvides pētniecībā un kultūrizglītības procesu metodiskajā palīdzībā. Sigulda ir pirmā pašvaldība Latvijā, kurā darbojas profesionālās ievirzes programma teātra mākslā un dejas programma orientēta uz mūsdienu dejas apguvi, tāpēc Mākslu skolas vadība sarunās aicināja Kultūras akadēmiju kļūt par metodiskā atbalsta organizāciju. Līdzīgi arī radošie uzņēmēji var cerēt uz jaunām iespējām, jo LKA ir pasludināts par topošā Latvijas Radošo industriju atbalsta centra attīstītāju.

Galvenais tikšanās rezultāts ir informācijas apmaiņa par abu pušu būtiskākajām interesēm un vajadzībām, kā arī vienošanās par galvenajām sadarbības formām īstermiņā un ilgtermiņa sadarbības līguma projekta izstrādi starp Latvijas Kultūras akadēmiju un Siguldas novada pašvaldību.

Latvijas Kultūras akadēmijai ir pieredze sadarbībā ar kultūras organizācijām, bet ilgtermiņa sadarbībai ar pašvaldību Sigulda būs pirmā.

Sarunās no LKA piedalījās prorektori – akadēmiskajā darbā asoc.prof. Zane Šiliņa, zinātniskajā darbā asoc.prof. Anda Laķe, radošajā darbā prof. Pēteris Krilovs, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs, prof. Jānis Siliņš, Teātra un audiovizuālās mākslas katedras pasniedzēja, režisore prof. Māra Ķimele, Radošās darbības centra vadītāja Monta Kononova, LKA Zinātniskās pētniecības centra pētniece, dr.art. Ieva Vītola.

Informāciju sagatavoja:
Inga Krišāne,
Siguldas pils kompleksa vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi