×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-13
Siguldas novada koris „Atvars” plūc uzvaras laurus starptautiskā konkursā

10. un 11.janvārī jauktais koris „Atvars” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Baltiņš) un sieviešu koris „Teiksma” (diriģente Maija Feldmane) ar Siguldas novada Domes finansiālu atbalstu devās uz Daugavpili, lai piedalītos XI starptautiskā garīgās mūzikas festivāla „Sudraba zvani” koru konkursā. Koris „Atvars” konkursā izcīnīja galveno balvu, savukārt koris „Teiksma” C kategorijā ar 78,5 punktiem ieguva II pakāpes diplomu.

Konkursa dalībniekiem katrā kategorijā bija jāizpilda trīs skaņdarbi: divi garīgās mūzikas skaņdarbi un trešais – brīvi izvēlēts skaņdarbs. Visās kategorijās vismaz viens skaņdarbs jāizpilda a cappella. Pavadījumā bija iespējams izmantot tikai akustiskos instrumentus.

Koris „Atvars” piedalījās divās konkursa kategorijās. D kategorijā „Jauktie kori” koris izpildīja Felix Mendelssohn-Bartholdy „Richte mich, Gott”, Knut Nystedt „Gloria” un Stephen Leek „Ngana„. Savukārt K kategorijā „Mūsdienu garīgā mūzika” Romuald Twardowski „Alleluia”, Vytautas Miškinis „O salutaris Hostia”, Z.Randall Stroope „Lamentations of Jeremiah”. Katrā kategorijā koris ieguva I pakāpes diplomu, līdz ar to tika izvirzīti finālam – cīņai par galveno balvu.

No 66 kolektīviem finālā, kas notika 11.janvārī Latviešu kultūras centra koncertzālē, uzstājās tikai 7 kolektīvi. Koris „Atvars”, izpildot Thomas Jennefelt „Warning to the rich”, izcīnīja galveno balvu – Grand prix.

Festivāla organizatori ir Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Daugavpils Latviešu kultūras centrs. Festivāla vokālo ansambļu un koru konkursā piedalījās kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas, Somijas un Ungārijas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi