×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-13
Pašvaldība nav apmierināta ar ielu un ceļu uzturēšanu ziemā; iedzīvotājus aicina ziņot par neiztīrītajām ielām

Siguldas novada pašvaldība 2014.gadā, izsludinot iepirkumu procedūru, noslēdza līgumu par novada ceļu uzturēšanu ziemā. Saskaņā ar iepirkumu, Siguldas pilsētas un pagasta teritorijā ceļu uzturēšanu ziemā veic SIA „Eco Baltia vide”, bet Siguldas, Allažu un Mores pagastu teritorijā ceļu greiderēšanu veic SIA „DGR serviss”.

Pašvaldības speciālisti regulāri apseko novada ielas un ceļus, to apsaimniekošanas kvalitāti, un ir secinājuši, ka uzņēmēji ne vienmēr nodrošina pašvaldības nolikumā par ceļu uzturēšanu ziemā noteiktos kritērijus. Lai operatīvi apkopotu nepilnības ceļu uzturēšanā, pašvaldība ir izveidojusi reģistru, kurā tiek fiksēta informācija par nekvalitatīvi notīrītajām ietvēm, ielām un ceļiem Siguldas novadā, lai iesniegtu pretenzijas pakalpojuma sniedzējiem par neizpildītajām saistībām vai nepieciešamajām papildu darbībām un, gadījumā, ja pakalpojuma kvalitāte neuzlabosies, lauztu noslēgtos līgumus.

Lai informācija par neiztīrītajām ielām un ceļiem būtu pilnīga, pašvaldība aicina arī novada iedzīvotājus ziņot par neiztīrītajiem ceļiem vai arī nekvalitatīvi veiktu darbu. Iedzīvotāji, nosaucot vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, nesakopto ielu vai ceļu, kā arī laiku, kad konstatēts konkrēts gadījums, tiek aicināti zvanīt uz pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruņa numuru 80000388 un nodot informāciju pašvaldības Klientu apkalpošanas nodaļas speciālistiem.

Tāpat iedzīvotāji ar pretenzijām var vērsties pie ceļu uzturētājiem:

  • Siguldas pilsētas un pagasta teritorijā ceļu uzturēšanu ziemā veic SIA „Eco Baltia vide” (atbildīgā persona Edgars Mūrnieks, tālrunis 27794441, e-pasts edgars.murnieks@jumis.lv),
  • Siguldas, Allažu un Mores pagastu teritorijā ceļu greiderēšanu veic SIA „DGR serviss” (atbildīgā persona Kaspars Liepiņš, tālrunis 29244301, e-pasts dgr.serviss@gmail.com).


Atgādinām, ka pašvaldības nolikums par ceļu uzturēšanu ziemā paredz, ka ielu un ceļu uzturētājiem tīrīšana jāveic tad, kad irdena sniega kārta pārsniedz 10 centimetrus. Ielām un ceļiem jābūt attīrītiem līdz plkst.7.00. Intensīvas snigšanas gadījumā ielu attīrīšana no sniega jāveic četru stundu laikā, bet ceļu un laukumu sešu stundu laikā no snigšanas sākuma, ņemot vērā prioritātes. Prioritārais greiderēšanas maršruts ir pašvaldības ielas un ceļi, pa kuriem pārvietojas sabiedriskais transports un notiek skolēnu pārvadājumi. Pēc tam seko A1, B un zemākās klases ielas un ceļi. Attīrot ielas un ceļus no sniega nedrīkst aizstumt ar sniega valni ietves, pieturas, nobrauktuves piebraucamajiem ceļiem un ielām. Ar iepirkuma dokumentiem, nolikumu un lēmumu par ceļu uzturēšanu ziemā iespējams iepazīties šeit (tabulas apakšējā aile).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi