×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-16
Aicina uz koncertu Allažu luterāņu baznīcā

Svētdien, 25.janvārī, plkst.16.00 Allažu luterāņu baznīcā uz koncertu „No ziemas pavasarī” aicina Haralds Sīmanis un Siguldas novada jaunie dziesminieki - Anita Zambere un Helvijs Kārkliņš. Koncertā varēs dzirdēt Haralda Sīmaņa dažādu laiku dziesmas, arī par ziemu, pavasari un, protams, par mīlestību. Aicinām visus, kas grib gan klausīties mūziku, gan saprast dziesmas tekstu, kas grib dzirdēt, ka tā ir ne tikai vienkārši dziesma, bet gan dvēseles saruna ar otru dvēseli.

Haralds Sīmanis ir viens no savdabīgākajiem Latvijas talantiem. Apbrīnojams dziesminieks, kura balss diapazons sasniedz gandrīz četras oktāvas. Dziesminieks stāsta: „Pēc ērģeļu diska, kurš iznāca senāk, kopā ar Ediju Gņedovski studijā GEM ierakstījām disku „Pasaku par atslēdziņu”, kurā ir 60 četrrindes latvju dainu garā – „Tur aiz meža saules pļavā dzīvoja reiz Gaišā māte ar savu meitu atslēdziņu…..” Šim darbam vajadzētu būt radio teātrim, bet līdzekļu trūkuma dēļ, pašam bija jāizdzīvo visi pasakas tēli, dziedot gan ar pilnu balsi, gan saspiestu, gan falsetā. Disks tiks izdots pavasarī”. Tagad Haralds Sīmanis strādā pie garīgām dziesmām, jo mākslinieks saka: „Nokopēt varam visu kaut ko, bet galvenais ir tas, ko mēs varam iemācīties un es visu cenšos meklēt sevī. Ja ola tiek sasista no ārpuses, tad dzīvība beidzas, bet, ja no iekšpuses, tad dzīvība sākas. Viss ir iekšā sevī, tikai pašam jāprot attīstīt to, kas dots. 10 baļļu sistēmā, tas, ko mēs saucam par Dieva doto, 7 no 10 pieder Debesīm, tikai 3 paliek cilvēka ziņā…”

Anita Zambere un Helvijs Kārkliņš - abi dziesminieki ir siguldieši. Par sevi viņi stāsta: „Kopā muzicējam no 2014.gada vasaras. Esam piedalījušies „Vislatvijas dziesminieku saietā 2014” Lielkrūzēs – Jauno dziesminieku koncertā, Starptautiskajā festivālā „Bardu rudens 2014” – jauno dziesminieku koncertā. Šobrīd koncertējam ar dzejas un mūzikas programmu „Par Klusumu”, kopā ar dzejnieku Arni Mincenhofu.”

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam ieeja koncertā bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Allažu pagasta Tautas nama vadītāja
Gunta Rudze


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi