×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-19
Sadraudzības dziesmu un deju koncerts „Putnu dienām – 40!”

Svētdien, 25.janvārī, plkst.12.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks sadraudzības dziesmu un deju koncerts „Putnu dienām – 40!”. Ieejas maksa 1 eiro.

Koncertā piedalīsies: operdziedātāja Solveiga Raja un docents, komponists un dziedātājs Ansis Sauka, vīru koris „Ķekava” (diriģents Arvīds Platpers), Ķeguma tautas nama dāmu ansamblis „Kvēlzieds” (diriģents Gunārs Jakobsons), deju kopa „Upesmeitas” no Upesciema, Iļģuciema kultūras centra deju grupa „Dejotprieks”, senioru deju kopas „Sniegaroze” un „Preilene” no Siguldas un Siguldas novada Kultūras centra vīru vokālais ansamblis „Saltavots”.

„Šogad, atskatoties vēsturē, kā veidojušās „Putnu dienas” varu secināt, līdzās zinātnei, pamazām tās kļuva par dziesmotām, muzikālām dienām Siguldā. „No vienkāršu putnu būrīšu izlikšanas procesa ģimenē, gaidot atlidojam mājas strazdus no siltajām zemēm un atceroties brīžus, kad putnus iedalīja derīgajos un „kaitīgajos” un tika skaidrota „saimnieciskā nozīme” līdz mūsdienām, kad sākām jaunu skatījumu - putni - tautas daiļradē, tēlotājmākslā, literatūrā, mūzikā, kinomākslā, teātrī.

„Putnu dienās” labprāt piedalījās un atbalstīja zinošākie lietpratēji par putnu dzīvi, uzvedību, lidojumiem: kinokritiķi - Ģirts Dzenītis, Vents Kainaizis, tēlotājmākslas un glezniecības pārzinātāji Jānis Dronis un profesors Dainis Rožkalns, arī Vera Gribača-Valtere, Ēvalds Valters, Jānis Peters, Leons Krivāns un Vera Singajevska.

Kad pirmo reizi, 1975. gadā, rīkojām Putnu dienas Siguldas kultūras namā, tās bija 2-3 dienu izstādes, tikšanās un lekcijas. Skanēja dziesmas un muzikāli izpildījumi. Bija pāri tūkstotim apmeklētāju no tuvāko rajonu un pašu māju skolām. Kad kultūras namā kārtoju izstādi, tā bija bagātīga pateicoties dabas muzeja toreizējam direktoram Vilim Krūmiņam, jo varēju no fondiem saņemt izbāzeņus vēlamā klāstā. Pulcējamies tie, kuriem ir mūsu tautas darbinieku – Kronvaldu Ata, Krišjāņa Valdemāra, Cimzes sūtība un aicinājums, izglītība, tautas tradīcijas un sabiedriskais darbs. Putnu dienu ierosmē ir radušies uzvedumi, dziesmas, piemēram, profesora Valda Janča opera vienā cēlienā – „Cīruļa kāzas”, kuras fragmentu varēsiet dzirdēt šajā koncertā”, tā aicina ornitologs, vides aizsardzības speciālists, ilggadējs Gaujas nacionālā parka darbinieks, vides zinību popularizētājs Jānis Brikmanis.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi