×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-21
Siguldā trīs slēpošanas trases saņēmušas starptautisku sertifikātu

Sigulda šogad varēs lepoties ar trim Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) trasēm – vienu kalnu slēpošanā un divām distanču slēpošanā, jo pagājušā nedēļā ir saņemts homologācijas sertifikāts Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trasei.

Siguldā līdz šim ir notikušas vairākas nozīmīgas starptautiskas sacensības slēpošanā, kā arī spēcīgākā sastāva kalnu slēpošanas sacensības Baltijā. Siguldas pusē esošajā Reiņa trasē 2009.gadā (tikai sprints) un 2010.gadā (sprints un distance) norisinājās Skandināvijas kausa posms distanču slēpošanā, kas pulcēja spēcīgu dalībnieku sastāvu. Latvijā bija ieradušies ne tikai spēcīgās Igaunijas pārstāvji, bet arī distanču slēpošanas lielvalstu Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas pārstāvji, ieskaitot pasaules čempionātu un vēlāko Olimpisko spēļu uzvarētājus un medaļniekus. Savukārt, Siguldā Pilsētas trasē un Kordes trasē jau vairākus gadus notiek abi Latvijas kausa posmi kalnu slēpošanā, kas ir spēcīgākās un nozīmīgākās kalnu slēpošanas sacensības Baltijas valstīs.

Lai varētu notikt Skandināvijas kausa posms distanču slēpošanā, 2009.gadā tika homologēta Reiņa trase, kļūstot par otro homologēto distanču slēpošanas trasi Latvijā (aiz Priekuļiem), kur varētu notikt FIS statusa sacensības. Šobrīd homologētas ir arī Madonas Smecersila trase un Vietalvā "Maiļu trase". Pagājušā gadā Siguldā bija ieradies homologācijas inspektors Janne Pilves no Somijas, lai varētu homologēt jaunizveidoto Laurenču trasi. Homologāciju veica trim apļiem – 1,35km sprinta aplim, kā arī diviem distanču apļiem 3,3km un 3,75km garumā. Sprinta aplī augstuma starpība ir 12m, maksimālais kāpums 16m, bet kopējais kāpums 34m. Garākajā 3,75km aplī augstuma starpība sasniedz 63m, maksimālais kāpums ir 38m, bet pavisam kopā kāpums sniedzas pāri simtam – 102m. Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas distanču slēpošanas trase no FIS ir saņēmusi sertifikātus, un homologācija trasei ir derīga līdz 2019.gada vidum.

FIS sacensības distanču slēpošanā Latvijā notiek bieži, taču kalnu slēpošanas sacensības FIS statusā šogad 21. un 22.februārī būs vēsturisks notikums. Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību ir daudz strādājusi, lai šo mērķi sasniegtu. 2013.gadā Siguldā viesojās FIS inspektors no Vācijas Peters Krogols. Homologācija Pilsētas trasei tika veikta 2013.gada augustā, bet 2014.gada maijā tika saņemts homologācijas sertifikāts. Starts ir 106m, bet finišs 16m virs jūras līmeņa, tātad 327m garās trases vertikālais kritums ir 90m. Homologācija Pilsētas trasei ir derīga līdz 2024.gada 1.novembrim.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi