×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-23
Allažu pamatskolas skolēni izzina barikāžu laiku

Barikāžu atceres laikā pie Allažu pamatskolas 4.klases skolēniem viesojās Vendijas vectēvs Guntis Vītols.

Tā laika notikumi joprojām dzīvā atmiņā. Iepriekšējā gadā, skatoties allažnieku uzņemto dokumentālo filmu notikumiem Rīgā, kadrā pazibēja pazīstamas sejas. Pie ugunskura Vendijas vectēvs pastāstīja par situāciju un cilvēkiem laikā, kad izšķīrās mūsu brīvības un neatkarības liktenis. Skolēni gribēja zināt par to dienu laika apstākļiem, drošību, barikāžu būvēšanu, ziņām, apšaudi, ugunskuriem un pārtikas apgādi.

Lai labāk iejustos tā laikā notikumos, iekūrām ugunskuru, dzērām tēju, ēdām līdzpaņemtās sviestmaizītes un griezām muguru asajam vējam. Vectēvs līdzi bija paņēmis transparentu, ko  zīmējusi Vendijas vecmāmiņa, tolaik skolas rokdarbu skolotāja Vera Vītola. Doma par to, ka mūsu spēks ir vienotā un saliedētā rīcībā, aktuāla joprojām un ikvienā dzīves jomā. Skolēni saņēma arī mājas uzdevumu – noskatīties filmu par barikāžu laiku un uzzināt no saviem ģimenes locekļiem par viņu iespējamo dalību tā laika notikumos. Bet Vendija šo jautājumu pētīs padziļināti savā projektu darbā.

Informāciju sagatavoja:
Ināra Paegle


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi