×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-28
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni Valsts bioloģijas olimpiādes laureāti

No 21.-23.janvārim Rīgā, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, norisinājās Bioloģijas 37.Valsts olimpiāde. Uz olimpiādes Valsts posmu tika uzaicināti 57 skolēni 9.klašu grupā, 30 skolēni 10.klašu grupā, 35 skolēni 11.klašu grupā un 29 skolēni 12.klašu grupā, kuri bija uzrādījuši labākos rezultātus novadu līmeņa bioloģijas olimpiādē.

Olimpiādes otrā jeb novadu kārta arī šogad tika organizēta pārraudzītā tiešsaistes režīmā, un šāda olimpiādes organizācijas forma ļauj tajā piedalīties arvien lielākam dalībnieku skaitam no visām Latvijas skolām. Šogad savas zināšanas un prasmes bioloģijā novadu kārtā pārbaudīja 2510 skolēni. Tā bija milzīga konkurence, par ko liecina dalībnieku skaits pa klasēm: 9.klasē tie bija 962, 10.klasē 438, 11.klasē 496, bet 12.klasē 529. Tiesības startēt Valsts olimpiādē šajā konkurencē izcīnīja 9.m klases skolniece Agnese Upīte (skolotāja Līga Sausiņa), 10.a klases skolnieks Haralds Ozols (skolotāja Dace Ulāne), Valts Krūmiņš, Elīza Ilze Malceniece un Teodors Kerimovs no 11.a klases (skolotāja Vaira Siliņa), kā arī 12.a klases skolniece Magdalēna Mudule (skolotāja Līga Sausiņa). Pateicoties šo skolēnu augstajam sagatavotības līmenim, Siguldas novada komanda olimpiādē bija pārstāvēta kā viena no daudzskaitlīgākajām.

Arī Valsts olimpiādē skolēni savas zināšanas un prasmes apliecināja ļoti  vispusīgi -  pirmajā olimpiādes dienā skolēni pildīja teorētisko testu un veica teorētiskos  uzdevumus,  bet otrajā  strādāja laboratorijas darbus augu fizioloģijā, zooloģijā, mikrobioloģijā, cilvēka anatomijā un fizioloģijā un mikroskopijā. Trešajā dienā skolēni pēc izvēles darbojās dažādās meistarklasēs, kuras vadīja LU Bioloģijas fakultātes pasniedzēji.

Priecēja mūsu skolas audzēkņu uzrādītie ļoti augstie rezultāti Valsts posmā. Valts Krūmiņš izcīnīja zelta medaļu, Elīza Ilze Malceniece sudraba medaļu 11.klašu grupā, Agnese Upīte sudraba medaļu 9.klašu grupā. Arī pārējie skolēni uzrādīja ļoti labus rezultātus un apliecināja skolas audzēkņu augsto konkurētspēju valsts mērogā. Valts un Elīza Ilze uzaicināti arī atlases kārtām startam Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē, kura šogad norisināsies Dānijā.

Paldies skolēniem un skolotājām par ieguldīto darbu, gatavojoties olimpiādei, kā arī skolēnu vecākiem par sniegto atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Vaira Siliņa
Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi