×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-28
Nosaka tiesu darbības teritorijas pēc Siguldas tiesas reorganizācijas

Otrdien, 27.janvārī, Ministru kabinets pieņēma grozījumus noteikumos par tiesu un tiesu namu darbības teritoriju, kas paredz Siguldas tiesas un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas reorganizāciju.
 
2014. gada 30. oktobrī Saeimā pieņemti grozījumi likumā "Par tiesu varu", kas paredz Siguldas tiesas un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas darbības izbeigšanu un funkciju pārdali, līdz ar ko nepieciešams grozīt arī minētos noteikumus, lai skaidri būtu norādītas jaunās tiesu darbības teritorijas.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, uzsverot, ka Rīgas un Pierīgas tiesu reorganizācija atvieglos tiesu pieejamību iedzīvotājiem, norāda: "apvienojot tiesnešu amata vietas vienā tiesā, varēs vēl efektīvāk nodrošināt tiesnešu specializāciju un mazināt viņu nevienmērīgo noslodzi – ilgtermiņā tas ļaus samazināt arī lietu izskatīšanas termiņus".

Paredzēts, ka no šī gada 1. marta Siguldas tiesu reorganizēs, to pievienojot Rīgas rajona tiesai, savukārt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesu reorganizēs, pārceļot tās tiesnešus darbā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā un citās noslogotākajās Rīgas pilsētas tiesās – Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā un Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā. Pēc izmaiņu stāšanās spēkā Rīgas rajona tiesas darbības teritorijā iekļausies arī Siguldas tiesas darbības teritorija, savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas darbības teritorijā - arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas darbības teritorija.

Lai arī Siguldas pilsētas tiesas pievienošana Rīgas rajona tiesai nozīmē pārveidi organizatoriskā līmenī (viens tiesas priekšsēdētājs, vienota lietu sadales sistēma, tiesnešu slodžu izlīdzināšana), bet faktiski Siguldas tiesas nams un tajā strādājošie darbinieki paliks turpat, kur bijuši līdz šim. Turpmāk Siguldas iedzīvotāji varēs iesniegt savus pieteikumus tiesā gan Siguldā, gan Rīgā. Savukārt, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, jau šobrīd ir fiziski ir izvietotas vienā ēkā Abrenes ielā 3.

Ar pilnu grozījumu tekstu iespējams iepazīties Ministru kabineta mājas lapā.
 
Laura Majevska
Tieslietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi